Lagbanner
Volksparkstadion, 2023-02-19 13:30

Hamburger SV - Arminia Bielefeld

Hamburg ställs mot vänskapsklubben - assistkungen tillbaka
På söndag tar Hamburg tar emot vänskapsklubben, Arminia Bielefeld.

Hamburg ställs mot vänskapsklubben - assistkungen tillbaka

Två övertygande segrar och en upphämtning som saknar motstycke, så har Hamburg startat 2023. På söndag ställs laget mot vänskapsklubben, Arminia Bielefeld, kan vi vänta oss fortsatt fina resultat?

Seger i återstarten mot Braunschweig följdes upp med en 2–0-seger mot Rostock, två habila insatser som gav sex poäng. Förra helgen stod Heidenheim för motståndet, en match där Hamburg på förhand, vid vinst, hade chansen att göra ett litet ryck i toppen på tabellen. Första halvlek blev dock ett haveri av sällan skådat slag och laget gick till halvtidsvila i underläge 3–0. Det fanns absolut inget som talade för HSV skulle få med sig några poäng hem till norr, men med tjugo minuter kvar att spela hända något. Nemeth skickade in 3-1, med tio minuter kvar placerade Glatzel in 3-2 och i den 88e minuten dundrade Jatta i kvitteringen. Hamburg fick med sig en poäng, en poäng som där och då kändes som tre.

På söndag tar Hamburg emot Arminia Bielefeld hemma på Volkspark. Bielefeld, som spelade i Bundesliga ifjol, har minst sagt haft en bråkig säsong i zweite och kämpar just nu för nytt kontrakt. Senast föll man hemma mot Rostock och totalt har det blivit 20 poäng på 20 matcher. När det gäller Hamburg-lånet Xavier Amechi, så kommer han inte att komma till spel på grund av skada.

Även om Tim Walter inte vill avslöja sin startelva så talar mycket för att Laszlo Benes kommer få chansen från start igen. Benes har stått för nio assist den här säsongen, i den kategorin är han etta. Mycket tyder också på att Königsdörffer kommer att bli förpassad till bänken. Positivt är att Jonas Meffert, som har dragits med knäproblem, är tillbaka i fullträning och förväntas starta på söndag. Negativt är att Jatta inte har kunnat gå fullt på träning i veckan, han är således osäker till söndag. Även Schonlau har dragit med en hel del besvär i vecken, mittbacken ska dock vara i speldugligt skick.

Kan Hamburg ta vara på sina möjligheter borde Bielefeld bli ett ganska lätt byte. Paderborn och Heidenheim flåsar i nacken och Hamburg har inte råd med för många poängtapp, speciellt inte på hemmaplan. Förhoppningsvis har laget fått ytterligare en boost av den starka vändningen senast.

Förväntade startelvor:
Hamburg:

Heuer Fernandes - Heyer, David, Schonlau, Muheim - Meffert - Reis, Benes - Jatta, Glatzel, Dompé

Bielefeld:

Fraisl - Ramos, Andrade, Oczipka - Klünter, Lepinjica, Bello - Vasiliadis, Okugawa, Hack - Serra

 

Samuel Zurawski2023-02-18 17:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV