2021-01-23 13:00

Braunschweig - Hamburger SV
2 - 4

Hamburg vände trots mardrömsstart
Terodde slog till med sin 17:e fullträff på lika många matcher när HSV tog ny seger.

Vad som såg ut att kunna bli ett otroligt tungt poängtapp blev istället tre nya poäng på kontot. Hamburg vände nämligen 2–0 till 2–4 när Eintracht Braunschweig besegrades under lördagsförmiddagen.

Innan matchen var känslan (som vanligt) att Hamburg inte skulle ha några problem med att hämta hem en ny seger mot bottenlaget Eintracht Braunschweig. Laget var återigen detsamma som i  senaste omgången mot Osnabruck och på förhand talade mycket för att vi skulle kunna få se en liknande matchutveckling.

Så enkelt skulle det dock inte bli. Hamburg fick en mardrömsinledning, redan efter 9 minuter tog nämligen hemmalaget lite chockartat ledningen med 1–0. Braunschweig valde efter ledningsmålet att försvara med 10 man, Hamburg hade bollen men utan att egentligen göra något med den. Det skulle faktiskt dröja till den 41:a minuten innan bortalaget vaskade fram en riktigt kvalificerad målchans. Men istället för en kvittering skulle huvudvärken bli än värre för Daniel Thiounes mannar. Efter en misslyckad hemåtnick av Toni Leistner kunde Marcel Baer springa sig fri och enkelt placera in 2–0. Halvleken led mot sitt slut och det kan knappast bara varit undertecknad som redan här gav upp hoppet om en trepoängare. Men med bara minuten kvar av halvleken skulle HSV få just det, hopp alltså. Sony Kittel tunnlade sin ytterback för att sedan spela David Kinsombi till öppet mål, 1–2 och det nattsvarta utgångsläget kändes helt plötsligt inte alls lika mörkt.

Om HSV fick en mardrömsstart i första halvlek var det ombytta roller i den andra. Efter blott fem minuter kunde den notoriske målskytten Simon Terodde stöta in 2–2. Bara åtta minuter senare kom också ledningsmålet. Det var nyinbytte Aaron Hunt som fick läget i kanten på straffområdet och drog till. Skottet såg verkligen inte otagbart ut men bollen letade sig in emellan benen på Jasmin Fejzic i Braunschweig-målet. Bortalaget var dock inte klara än, i 65:e minuten kunde Kinsombi göra sitt andra för dagen, målet var snarlikt hans första, men den här gången var det Moritz Heyer som stod för förarbetet. Hamburg hade alltså vänt 2–0 till 2–4 på drygt 30 minuter. Även om Braunschweig sedan jagade en reducering och skapade ett antal hörnor, så var känslan att läget var under kontroll. Några fler mål blev det inte och Die rothosen inkasserade därmed ny viktig trea. I och med segern är också laget för andra gången på tre år Hinrunden-Meister.

Det var otroligt glädjande att se hur Hamburgspelarna hanterade dagens situation. Trots underläge med 0–2 lyckades laget att resa sig och man kan nu åka hem med huvudena högt. Även om prestationen lämnar en hel del övrigt att önska, visade truppen upp en fantastisk moral. Tidigare upplagor av HSV har lagt sig ner och dött efter inledningar likt denna.

Säsongen 18/19 låg Hamburg 1:a i tabellen efter 17 matcher och hade 37 inspelade poäng, samma tid i fjol placerade sig klubben 2:a med 30 poäng.  Att HSV är starka under första delen av säsongen råder det alltså inga tvivel om, problemet har som jag tidigare nämnt varit prestationerna under rückrunde. Det är nu upp till Thioune och hans manskap att visa rätt attityd inför vad som komma skall, kanske är det också till HSV fördel att det i år inte kommer något längre uppehåll.

Redan på tisdag är det dags för match igen, Hamburg reser då till Merkur Spiel-Arena för att möta toppkonkurrenten Fortuna Düsseldorf.