Lagbanner
Hamburgsvep: Det här har hänt under sommaren
En ny säsong närmar sig.

Hamburgsvep: Det här har hänt under sommaren

Ny säsong, ny tränare och nya spelare. Efter en hektisk sommar är det snart dags för premiär i zweite bundesliga, så här ser läget ut i Hamburg.

Röken efter EM-festen har lagt sig och en ny upplaga av zweite bundesliga närmar sig med stormsteg. Undertecknad tyckte att det var på sin plats att sammanfatta vad som egentligen hänt i Hamburglägret under sommaren.

Först och främst så har Hamburg fått en ny styrman. Efter mycket om och men beslöt sig HSV-ledningen för att satsa på Tim Walter. Den 45-årige tysken kommer senast från Stuttgart där han knappt hann leda laget ett halvår innan det var dags att packa ihop och säga hej då. Nu är det alltså herr Walters uppdrag att få kontroll över den så sargade Hamburgskutan – och sedan sakta men säkert ta den i land. Många hade nog önskat ett mer etablerat namn på tränarbänken, det är nu upp till Walter att motbevisa skeptikerna.

Det har också hänt en hel del på spelarfronten. Som bekant lämnande skyttekungen – och kanske oersättlige – Simon Terodde till rivalen Schalke 04. Därtill har Khaled Narey, Gideon Jung, Sven Ulreich och Aaron Hunt alla lösts från sina kontrakt. Den stora försäljningen var Rick Van Drongelen som nästa säsong kommer att representera succéklubben Union Berlin. Bortsett från Terodde så tycker jag att HSV har gjort sig av med mycket dött kött. Det negativa är att klubben i stort sett inte har håvat in några pengar för dessa spelare. Fler spelare kan dock komma att lämna, det handlar framförallt om Onana och Vagnoman. De klubbar som har varit intresserade tycker dock att prislappen har varit för hög.

Vilka nya förmågor har då anlänt till Volksparkstadion. Låt oss ta oss en titt:

Sebastian Schonlau: Mittbacken anslöt på free transfer från SC Paderborn. Schonlau spelade 32 matcher förra säsongen och mycket talar för att han kommer att ta en ordinarie tröja även i HSV.

Robert Glatzel: Den 190 centimeter långe forwarden kommer senast från Mainz 05. Han spenderade också en halv säsong i engelska Cardiff där han gjorde 3 mål på 22 matcher.

Jonas Meffert: Ett välkänt namn för de som följer den tyska andraligan. Den defensiva mittfältaren har gjort 145 matcher i zweite och stod senast för en stabil säsong i Holstein Kiel.

Miro Munheim: Det var flera klubbar som var med och slogs om Munheims signatur. Den schweiziska vänsterbacken tillhörde länge Chelsea innan han förra året lämnade för St Gallen. Frågan är nu om han kommer att lyckas konkurrera ut Tim Leibold.

Ludovit Reis: Troligtvis den spelare som är mest intressant på förhand. Reis hade ett riktigt fint år på det centrala mittfältet i Osnabrück och HSV-legenden Rafael Van Der Vaart öst beröm över den unge holländaren.

Mikkel Kaufmann: Ännu en lång forward som närmast kommer från FC Köpenhamn. Likt Glatzel så har målskyttet varit allt annat än femstjärnigt, Kaufmann gjorde bara 1 mål i danska superligan förra säsongen.

Ska man lita på ryktena letar HSV fortfarande efter fler nyförvärv. Högst upp på listan står en målvakt. Klubben har fortfarande inte hittat någon ersättare till Sven Ulreich och förtroendet för Heuer Fernandes tycks vara lågt.

Mer tankar om säsongen kommer att komma under veckan. Det är snart dags att spänna fast säkerhetsbältet och luta sig tillbaka. Om jag ska ge något löfte inför kommande säsong så är det att det kommer att bli krokig resa – precis som vanligt.
 

Samuel Zurawski2021-07-18 00:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV