Lagbanner
Fritz-Walter-Stadion, 2023-04-15 20:30

Kaiserslautern - Hamburger SV
2 - 0

Historisk seger - dags att bryta nästa förbannelse
Hamburg vill ta tillbaka andraplatsen, under lördagen väntar Kaiserslautern.

Historisk seger - dags att bryta nästa förbannelse

Storsegern mot Hannover blev historisk och nu återstår bara sju matcher av säsongen. Kommer Hamburg lyckas att bryta även nästa förbannelse?

Det har varit ett märkligt 2023 för Hamburg. På lagets hittills tio matcher har det blivit fem segrar, fyra kryss och endast en förlust, ett facit som på pappret inte ser så illa ut. Vad man ska ha med sig är att prestationerna har varierat kraftigt och innan storsegern mot Hannover hade man tre matcher i rad utan seger. Den stora frågan är, vart tar säsongen vägen nu?

Vi börjar med något positivt och glädjande. Under påskhelgen färdades undertecknad, tillsammans med ett gäng kamrater, mot den tyska pärlan. Det var inte första gången jag besökte Hamburg och Volksparkstadion, tvärtom. Redan i tidiga tonåren (2006/2007) tog min pappa med mig till Volkspark, min första match på plats slutade i ett kryss mot Hertha Berlin, och mitt starkaste minne är fortfarande att Marko Pantelic valde att buga för publiken när han blev utbytt. 

Jag blev naturligtvis frälst efter upplevelsen och sedan dess har hjärtat klappat för HSV. Det har blivit många resor sedan 2006, jag har sett lag som Bayern, Gladbach och Fulham, men också Darmstadt, Mainz och Ingolstadt. Det har inte spelat någon roll i vilken form laget är, i vilken division de spelat eller vilka spelare som varit tillgängliga - det har aldrig slutat med en seger. En förbannelse helt enkelt. 

Matchen mot Hannover skulle därför komma att bli historisk, jag fanns på läktarplats och fick, efter många, många år, äntligen se mitt HSV ta en seger. Och vilken seger det var. 57 000 tusen åskådare på läktaren och 6-1 på resultattavlan efter 90 minuter, 6-1 mina damer och herrar. Jag tänker inte analysera matchen närmare utan konstaterar bara att något som aldrig har hänt tidigare, faktiskt hände.

Kan det möjligtvis vara ett tecken från ovan? Kan det vara så att det här är året då klubben äntligen tar sig hela vägen över ytan? Är det dags att bryta nästa förbannelse? Toppstriden är, som vanligt, väldigt svettig och HSV har antagligen inte råd att gå på fler minor. Under lördagen väntar en tuff bortamatch mot succénykomlingen Kaiserslautern. Efter en lysande start på säsongen har dock die roten Teufel svalnat och man kommer till mötet på lördag med fem raka matcher utan seger.

Efter den övertygande segern mot Hannover har Hamburg fått lite lugn och ro igen. Det största frågetecknet hittar vi egentligen i backlinjen där ingen lyckas axla manteln efter Vuskovic. David har ett par jobbiga matcher bakom sig, samtidigt som nyförvärvet, Javi Montero tycks bli utvisad varje gång han kliver in på en gräsmatta. I veckan har dessutom Moritz Heyer 
varit borta på grund av sjukdom. 

Oavsett hur Walter väljer att formera sitt lag måste HSV ta tre poäng på Fritz-Walter-Stadion. HSV har fortfarande allt i egna händer, har laget lärt sig något från tidigare år, finns mentaliteten i truppen - snart får vi svaret.

Förväntade startelvor:

Hamburg: Heuer Fernandes - Katterbach, Heyer, Schonlau, Muheim - Meffert - Reis, Benes - Jatta, Glatzel, Kittel

Kaiserslautern: Luthe - Bormuth, K. Kraus, Tomiak - J. Zimmer, Ritter, Niehues, Zuck - Klement - Redondo, Boyd

Samuel Zurawski2023-04-15 10:40:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV