HSV belönades inte trots en stark insats
Bakery Jatta stor för en fin insats när HSV endast fick med sig en poäng i toppmötet med Kiel.

Det var dags för derby igen och det var dags för HSV att verkligen rycka upp sig. Det gjorde man också, men trots ett stort spelövertag och massor av högkvalificerade målchanser fick HSV endast med sig en poäng hemma mot Holstein Kiel.

Lagkaptenen avstängd, en dalande formkurva och mördrömsmotstånd. Ja, förutsättningarna var inget vidare när Hamburg tog emot Holstein Kiel under måndagskvällen. I och med Leibolds avstängning valde Daniel Thioune att starta matchen med Joshua Vagnoman till vänster och Jan Gyamerah till höger. I övrigt var Moritz Heyer tillbaka i mittlåset och Aaron Hunt fick chansen på mittfältet.

Med tanke på hur HSV har presterat senaste tiden kunde matchen knappast börjat sämre. Det skulle nämligen bara ta sju minuter innan gästerna hade gjort 0–1 efter en hörna. Det var Gyamerah som tappade sin markering och sydkoreanen Lee Jae-Sung skallade in bollen från nära håll. Inledningen var givetvis förödande men efter 0–1-målet hände något med Hamburg. HSV tog över matchen fullständigt, presspelet var högklassigt, passningsspelet var precist och anfallsspelet var kreativt. Tillslut skulle HSV få utdelning för sitt fina spel. Bakery Jatta sprang rakt igenom Kiels centrallinje, väggspelade fram bollen till Terodde, skyttekungen gjorde inga misstag utan skickade upp bollen i högra krysset. 1–1 efter 23 minuter men hemmalaget var inte intresserade av att slå av på takten. Forceringen fortsatte och HSV radade upp målchanser, närmast ett ledningsmål var nog Josuha Vagnoman som nickade i stolpen drygt två meter från mål. När rättskipare Tobias Reichel blåste för halvtid var det nog många som undrade hur matchen fortfarande kunde stå 1–1.

Jakten på ett ledningsmål återupptogs i andra halvlek och chanserna fortsatte att dugga tätt. Kiel hade stora bekymmer med att organisera något typ av eget spel och fick istället lägga all sin energi på att freda sitt eget mål. Under halvlekens gång hade Terodde två jättemöjligheter att avgöra matchen. Även Kittel, Dudziak och Vagnoman är tre andra som definitivt borde haft varsin boll i nät. Men sport kan som bekant vara grymt, HSV fick aldrig in något mål och matchen slutade till hemmalagets stora besvikelse 1–1.

Ole Werner och hans mannar får nog ta av sig luvorna och snabbt fly från Volksparkstadion, för Kiels poäng var verkligen ett rån. Hamburg reste sig ur askan och spelade kanske sin bästa fotboll den här säsongen. Vad som är så typiskt för den här föreningen är att när vi väl summerar matchen så är det både ett misslyckande och en besvikelse. Ett kryss och en poäng är trots allt inte tillräckligt, det spelar ingen roll hur formkurvan sett ut eller att spelet på planen var imponerade. I det här skedet på säsongen är det bara segrar som räknas.

Att analysera Hamburg är i stort sett omöjligt. Vad vi istället kan göra är att konstatera att laget måste vara ett av de mest ojämna i Tyskland, kanske i hela Europa. Att gå från att spela som ett bottenlag ena veckan till att fullständigt spela ut ligatvåan andra veckan är för mig helt obegripligt. Toppstriden lever trots allt fortfarande i allra högsta grad och på fredag är det dags för en ny måstematch. Hoppet är det sista som överger människan, så låt oss nu hoppas att det är den här versionen av Hamburg vi får se de resterande matcherna den här säsongen.

Matchfakta:

Hamburger SV:  Ulreich – Gyamerah, Heyer, Ambrosius, Vagnoman – Dudziak (71. Wintzheimer) Kinsombi (80. Onana) - Hunt – Jatta (80. Heil), Kittel – Terodde

Holstein Kiel: Gelios – Van Den Bergh, Wahl, Lorenz, Dehm – Hauptmann (56. Porath), Meffert, J-S Lee – Bartels (90. Ignjovski) Reese (56. Mees), Serra (81. Arslan)

Domare: Tobias Reichel

Mål: 0–1 J-S Lee (7.) 1–1 Simon Terodde (23.)