Lagbanner
HSV har allt i egna händer- Duon Glatzel och Jatta agerade segerregisörrer

HSV har allt i egna händer- Duon Glatzel och Jatta agerade segerregisörrer

Vindarna har verkligen vänt på Volksparkstadion. Tim Walter vann kompisduellen mot Christoph Dabrowski när Hamburger SV knep till sig alla poäng i mötet mot Hannover 96 efter att dagens dunderduon Bakary Jatta och Robert Glatzel agerade segerregissörer.

Det var en strålande stämning på Volksparkstadion när HSV ställdes mot Hannover 96 i ligans nästsista omgång. Inför matchen tackades Manuel Wintzhheimer och Faride Alidou för deras insatser i Hamburg-tröjan inför en fullsatt arena. Möjligtvis inte ett långvarigt farväl för Alidou, som skrev på ett kontrakt med Eintracht Frankfurt, som kanske redan nästa år besöker Volksparkstadion om HSV lyckas hålla sin ligaplacering.

Matchen började med bravur och båda lagen satsade snabbt på att gå framåt. Inför matchen fanns det en form av nervositet kring att HSV-spelarna inte skulle klara av pressen, i och med att Darmstadt igår förlorade mot Fortuna Düsseldorf, men laget öppnade starkt. Båda lagen skapade målchanser och spelet var böljande. Det var därför glädjande att Robert Glatzel, vem annars, hittade nätet i den 13:e minuten efter ett perfekt inlägg från Jatta. Hannover 96 hade i anfallet innan missat ett friläge efter att Heuer Fernandes återigen bevisat att han är ovärderlig. I den 20:e minuten skulle samma HSV-duo slå till igen. Efter ett snabbt anfall hade HSV utökat sin ledning efter att Jatta återigen assisterade Glatzel som retfullt bröstade in bollen på mållinjen. När HSV hade givit sig själva andrum kändes det betryggande. En känsla som jag inte fick ha länge. Den gamla skrönan ”Du är som mest sårbar efter ett mål” visade sig stämma och bara ett par minuter efter Glatzels mål var det reducerat, 2-1. Ett riktigt konststycke av Sebastian Kerk som först tunnlar Meffert vid straffområdslinjen och sedan böjer in bollen i Heuer Fernandes högerkryss. Efter målet fick Hannover 96 vind i seglet och fortsatte pressa HSV men laget kunde hålla ut och Walters mannar kunde gå in till halvtidsvilan med ledning.

Väl i den andra halvleken kom HSV in med fräscha ben och tog direkt taktpinnen men de riktigt heta målchanserna uteblev och det gjorde att Hannover kunde äta sig in i matchen. Tim Walter satsade för att ge laget andrum när han tog in nya offensiva spelare vilket resulterade i att laget avslutade matchen med fyra anfallare. Alidou fick säga farväl till supportrarna på Volksparkstadion med att missa öppet mål och även inhopparen Mikkel Kaufmann bidrog med missade superlägen. Hannover fortsatte forcera men kunde inte störa Heuer Fernandes i målet och HSV kunde på ett underligt betryggande sätt ro segern i hamn.

De dåliga nyheterna för HSV är att Joshua Vagnoman gick ut skadad efter att han skrek sig i smärtor samtidigt som han höll om bakre låret. Ett tungt avbräck i fall han missar sista matchen eftersom han varit nyttig i sin offensiva ytterbacksroll. Inför sista omgången har HSV allt i egna händer. Vid en vinst blir det minst ett uppflyttningskval och om Werder Bremen eller Schalke tappar poäng i slutomgångarna kan HSV till och med knyta en direktuppflyttningsplacering. Det var inget man kunde tro för några veckor sedan men laget har fortsatt vind i seglet och det bådar gott inför sista omgången nästa söndag.

Hamburger SV: Heuer Fernandes – Heyer, Schonlau, Vuskovic, Vagnoman (80:e Gyamerah) – Suhonen (74:e Alidou), Meffert, Reis (55:e Reis) - Jatta, Glatzel, Kittel (68:e Kaufmann)

Karlsruher SC: Zieler- Muroya, Krajnc, Borner, Ochs- Diemers, Ondua (85:e Kaiser), Beier, Kerk, Maina (73:e Teuchert)- Weydandt (79:e Hinterseer)
Mål: 1-0 Glatzel (13.), 2-0 Glatzel (20.), 2-1 Kerk (22.)

Domare: Arne Aarnink 
 

Ludwig Strömsten@ludwigstromsten2022-05-07 16:04:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV