Lagbanner
2022-05-23 20:30

Hamburger SV - Hertha BSC
0 - 2

HSV har allt i sina egna händer – återkomsten till Bundesliga ruskigt nära

HSV har allt i sina egna händer – återkomsten till Bundesliga ruskigt nära

90 futtiga minuter är allt som står i vägen för att den stora drömmen om att lämna andraligan och återvända till den tyska fotbollens finrum ska förverkligas. HSV har saken i sina egna händer när du nu har blivit dags för den avgörande kvalmatchen mot Hertha Berlin hemma på ett fullsatt och kokande Volksparkstadion.

Ett missriktat inlägg av Ludovit Reis blev det som avgjorde den första kvalmatchen mot Hertha Berlin då holländaren var den enda spelaren att skriva in sig i målprotokollet inför ett fullsmockat Olympiastadion där det massiva bortaföljet syntes mest och hördes bäst.

Även på planen stod HSV för en stabil prestation där man dominerade från i stort sett början till slut och det fanns inga tydliga tecken på nervositet att skåda hos spelarna. Samtidigt ska sägas att det inte direkt bjöds på något vidare motstånd av ett blekt och håglöst Hertha som uppträdde som ett slaget lag.

I och med den fullt rättvisa segern har HSV nu saken i sina egna händer inför det annalkande returmötet hemma på Volksparkstadion. Trycket på biljetter har varit enormt stort och inte blev det mindre efter segern i huvudstaden. På svarta marknaden har det gått att hitta folk som försöker sälja enstaka biljetter för tusentals kronor och förmodligen är det tyvärr en och annan som valt att hosta upp för att inte riskera missa en efterlängtad uppflyttning till Bundesliga.

För även om vi inte ska ta ut något i förskott är det nära nu. Ruskigt nära.

Efter tre fasansfulla och minst sagt bedrövliga säsonger är vi nu futtiga 90 minuter från att lämna andraligan och återvända till den plats där vi hör hemma: den tyska fotbollens finrum.

En tanke som känns på snudd till omöjlig att ta in då man vid det här laget hunnit tvingas vänja sig vid att det är i andraligan vi spelar och inte i Bundesliga. Precis som att det för fyra år sedan var svårt att förstå att vi inte längre var en del av ligan vi tillhört sedan den instiftades för snart 60 år sedan.

Men här står vi nu, med det ena benet i Bundesliga, blott en disciplinerad och strukturerad laginsats från att få ta steget upp och förhoppningsvis påbörja en ny epok där vi lägger alla misslyckanden och allt elände bakom oss för att i stället blicka framåt mot en ljusare och desto mer framgångsrik framtid.

Det känns verkligen som att det är en final vi har framför oss. En final vars utfall kommer avgöra hela föreningens öde. För om vi inte lyckas den här gången – när ska vi då någonsin göra det?



Förutsättningarna hade knappats kunnat varit bättre. Det krävs inte ens en seger för att drömmen om Bundesliga ska bli till verklighet. Vad som krävs är att vi inte förlorar mot ett lag som redan verkar ha kastat in handduken inför våra fanatiska supportrar hemma på ett fullsatt Volksparkstadion där vi den här säsongen varit så oerhört starka.

Precis som inför det föregående mötet kommer jag inte heller nu gå in på några laganalyser eller spelardetaljer. I stället väljer jag att återigen poängtera att det brukar handla om väldigt små marginaler när det kommer till den här typen av matcher och jag vill verkligen understryka att vi inte ska ta ut något i förskott. För om det är något den här klubben visat sig vara världsbäst på så är det att skjuta sig själva i foten.

Förhoppningsvis är det här dock den där vändpunkten vi alla så tålmodigt väntat på där återkomsten till Bundesliga blir startskottet på någonting nytt och större.

Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viasat Football och Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Kittel, Reis – Jatta, Glatzel, Vagnoman

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-05-22 23:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV