Lagbanner
HSV med nöd och näppe vidare till nästa runda

HSV med nöd och näppe vidare till nästa runda

Tack vare en sen kvittering och ytterligare två mål under den efterföljande förlängningen kunde HSV dra det längsta strået borta mot SpVgg Bayreuth.

Inga av våra läsare kan väl ha undgått att vi på redaktionen är en smula skeptiskt inställda till den nya säsongen som så här långt inte direkt inletts på ett övertygande vis med en oförtjänt seger borta mot nyuppflyttade Eintracht Braunschweig och ett generande nederlag hemma mot Hansa Rostock.

Under den gångna helgen hade det blivit dags för den första cuprundan där SpVgg Bayreuth väntade borta på arenan med det fantastiska namnet Hans-Walter-Wild-Stadion. En match som HSV på pappret enkelt skulle ha vunnit sett till att Bayreuth inför den här säsongen är nykomlingar i tredjeligan efter en längre tid i seriesystemets lägre divisioner. Men inte helt oväntat skulle det visa sig bli en betydligt tuffare utmaning än man hade kunnat tro.

Tränare Tim Walter mönstrade en stark startelva där den enda förändringen jämfört med de inledande seriematcherna var att Filip Bilbija fick chansen från start på bekostnad av Ransford-Yeboah Königsdörffer. Iförda det nya marinblåa bortastället marscherade spelarna in på planen med hopp om att kunna bevisa oss belackare att den här HSV-upplagan är att räkna med genom en komfortabel seger.

Efter bara en kvart hade hemmalaget tagit ledningen med 1–0 efter ett mål signerat högerbacken Luke Hemmerich, som kom till via en tilltrasslad situation i samband med en frispark strax utanför straffområdet där bollen touchade på Bibija och styrdes in i nätmaskorna bakom en fullkomligt chanslös Daniel Heuer Fernandes mellan stolparna.

Nu började jakten på en kvittering men spelarna uppträdde lojt och hade svårt för att skapa något av värde – vilket innebar att man tvingades gå till halvtidsvila i underläge.

Den andra halvleken såg något bättre ut där Glatzel bland annat hade en stenhård träff i ribban, men Bayreuth var inte ofarliga och Heuer Fernandes tvingades till en och annan räddning för att hålla HSV kvar i matchen.

Klockan närmare sig 90 spelade minuter när den där efterlängtade kvitteringen äntligen kom och naturligtvis var det petade Königsdörffer som stod för den – bara sju minuter innan fulltid. De tillresta Hamburg-supportrarna bröt ut i ett vilt jubel och plötsligt kändes det som att HSV hade ett psykologiskt övertag efter att tidigare varit under rejäl press.

Det visade sig också vara precis så under den efterföljande förlängningen där det var HSV för hela slanten och efter att kapten Sebastian Schonlau krutat in ledningen i den första förlängningshalvleken satte Königsdörffer spiken i kistan under den andra.
 


Så även om det sannerligen satt långt inne slutade det till slut lyckligt för HSV som efter många om och men tråcklade sig vidare till nästa runda. Vem som väntar där återstår att se då den andra rundan inte kommer lottas förrän i början av september. Men vi kan slå fast att det inte kommer bli varken Bayer Leverkusen, Köln eller Hertha BSC som alla åkte på stryk i sina respektive matcher.

Till helgen väntar nästa ligamatch och det närmare bestämt på lördag då Heidenheim besöker Volksparkstadion. Förhoppningsvis stärkte avancemanget i cupen spelarna som visar var skåpet ska stå inför fansen som förtjänar en upprättelse efter fiaskot senast mot Hansa Rostock.

Matchfakta:

SpVgg Bayreuth:
 Kolbe - Hemmerich, Weber, Schwarz, Lippert - Heinrich (96. Götz), Groiß, Andermatt (70. Zejnullahu), Nollenberger (70. Maderer) - Kirsch (100. Ziereis), Steininger (70. Stockinger)

Hamburger SV: Heuer Fernandes - Heyer (77. Opoku), Vuskovic, Schonlau, Muheim - Meffert, Reis (70. Rohr), Benes (46. Heil, 115. David) - Bilbija (46. Königsdörffer), Glatzel, Kittel 

Mål: 1–0 Hemmerich (16.), 1–1 Königsdörffer (83.), 1–2 Schonlau (97.), 1–3 Königsdörffer (111.)

Publik: 14.700

Domare: Michael Bacher

Varningar: Steininger, Andermatt, Groiß, Weber, Kolbe / Schonlau

Utvisningar: Groiß (112.)

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-08-01 19:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV