Lagbanner
SchücoArena, 2022-08-13 13:00

Arminia Bielefeld - Hamburger SV

Inför Arminia Bielefeld: Ska Glatzel bjuda in till fest igen?

Inför Arminia Bielefeld: Ska Glatzel bjuda in till fest igen?

Tim Walters manskap ska under lördagen entra fjärde omgången av 2.Bundesliga när de reser för att ta sig an nyligen degraderade Arminia Bielefeld. Ett lag som inte rosat marknaden inledningsvis i Zweite och som placerar sig långt efter HSV i tabellen.

Hamburgs inledningen av ligan har verkligen gett mixade signaler. Efter tre omgångar placerar sig HSV på en femteplats, endast en poäng bakom Jahn Regensburg som även denna säsong inlett starkt. HSV har än så länge inlett lite knackigt när spelet inte suttit men en solid defensiv med ligans bästa målvakt har resulterat i endast ett insläppt mål. Ett lag som inte inlett med en solid defensiv är lördagens motståndare Arminia Bielefeld. Förra säsongens bundesliga-lag har nämligen släppt in sju mål hittills vilket har resulterat i tre förluster och en placering på 17-plats i ligan. För snabba växlar ska däremot inte dras utifrån tidigare resultat eftersom Arminia Bielefeld har ställts mot starka lag och de kommer senast från en förlust mot Hansa Rostock, ett lag som även HSV vet hur det känns att förlora mot.

HSV kommer senast från en viktig seger mot topptippade 1. FC Heidenheim när Robert Gltazel anordrnade festen genom matchens enda mål. HSV:s anfallsstjärna har även denna säsong inlett med att vara livsavgörande för HSV när han stått för samtliga mål i ligan. Det leder till att varningsklockorna börjar klinga eftersom det kommer krävas att andra spelare producerar ifall laget ska ha en chans till uppflyttning.

I Hamburg verkar de också höra varningsklockorna eftersom HSV ännu en gång ryktas ihop med fransosen Jean- Luc Dompé från Zulte Waregem i belgiska ligan. Dompé placerar sig oftast på vänsterkanten och nu när Bakary Jatta är tillbaka i träning kan det resultera i att den offensiva bredden äntligen är tillräcklig för att kunna bärga en uppflyttning. En till spelare som är tillbaka i träning är förra säsongens komet Anssi Suhonen. Den unga finländaren drog på sig en skada i slutskedet av förra säsongen vilket var ett tungt tapp eftersom Suhonen chockade positivt med sina starka prestationer.

Det har även kommit rapporter om att ett par HSV-spelare även kan komma att lämna Volksparkstadion. Rapporterna handlar främst om Stephan Ambrosius och Aaron Opuku som ska lånas ut för att få garanterad speltid. Om den nyligen långtidsskadade Ambrosius lånas ut lär nog HSV behöva leta efter någon form av ersättare då ghananen kan användas på flertalet positioner i backlinjen.

Tim Walter lär ställa upp med ett liknande lag som senast där det största frågetecknet är om Maximilian Rohr får fortsatt förtroende på mitten i förmån för nyförvärvet Laszlo Benes. Beslutet om bänkningen av Benes kom lite som en chock eftersom han inlett skapligt och besitter en hög högstanivå. Walter håller däremot Rohr högt och han anser att 27-åringen, som inledde förra säsongen i B-laget, ger stabilitet på mittfältet och bidrar med hårt jobb. Ett attribut som vi inte alltid är bortskämda med. Det är allmänt känt att Walter föredrar att formera sin startelva på ett återkommande sätt och han har hittills gett ett stort förtroende till merparten av den startelvan som inledde säsongen.

Den fjärde omgången av Zweite kommer bli viktigt ifall HSV inte ska tappa mark mot uppflyttningsplatserna. Tabellen är fortsätt jämn efter endast tre omgångar och det är under de kommande omgångarna det går att se vilka lag som kommer vara med i toppstriden. Det är därför viktigt att HSV följer upp förra veckans resultat och tar med sig samtliga poäng tillbaka till Hamburg!

Matchen startar klockan 13:00 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Rohr – Königsdörffer, Glatzel, Kittel

Ludwig Strömsten@ludwigstromsten2022-08-12 15:11:12
Author

Fler artiklar om Hamburger SV