Lagbanner
Merck-Stadion am Böllenfalltor, 2023-02-25 20:30

SV Darmstadt 98 - Hamburger SV
1 - 1

Inför Darmstadt: det vankas seriefinal i zweite
Seriefinal väntar borta mot Darmstadt

Inför Darmstadt: det vankas seriefinal i zweite

Fram med popcorn och valfri dryck, under lördagen reser Hamburg till utkanten av Frankfurt för att ta sig an serieettan Darmstadt.

En ny habil insats sist mot Bielefeld, gav tre nya poäng till Hamburg. Nordlaget har inlett 2023 med tre segrar och ett kryss, nu väntar kanske det tuffaste testet hittills. Om Hamburg har börjat det nya året på ett bra sätt, har Darmstadt börjat exceptionellt. Fyra raka segrar har det blivit och bara ett mål har man släppt in under dessa matcher. Vad som dock verkligen sticker ut med Die Liliens säsong är att man endast har gått på pumpen en gång och det var i den första omgången, den 16 juli. En stor anledning till lagets framfart är förvarspelet, som är seriens bästa, bara 16 insläppta på 21 matcher. Serieledaren har inte förlorat på 223 dagar och för första gången den här säsongen kan Hamburg klassas som underdog, om än marginellt.

För Hamburg finns det revansch att utkräva, ett kaotiskt förstamöte, med tre röda kort utdelade, slutade i 1–2-förlust. Förhoppningsvis kan HSV rota fram minnena från förra säsongen när laget körde över Darmstadt och Glatzel passade på att stänka in fyra mål. Det bör även nämnas att HSV har vunnit sju av sina senaste tio bortamatcher, seger på Merck-Stadion am Böllenfalltor skulle innebära det bästa bortafacit någonsin efter elva omgångar i zweite.

Läget i Hamburgtruppen är oförändrat sedan förra veckan, Tim Walter har sålunda ett stort urval av spelare att välja på. Enligt de senaste rapporterna förväntas Hamburg att starta med samma elva som sist, det var sannerligen ingen klang- och jubelföreställningen, men jobbet blev gjort. Det är svårt att argumentera för att elvan ska se annorlunda ut. Kittel har hamnat rejält offside, hans tankar verkar vara i Saudiarabien och Königsdörffer har svalnat av en aning. Det är bara hoppas att Jatta, Dompé och Glatzel kan fortsätta leverera på en hög nivå.

Mycket står på spel under lördagskvällen, en seger för gästerna skulle betyda att man krymper avståndet till toppen. Skulle hemmalaget avgå med segern talar egentligen allt för att det kommer spelas bundesligafotboll på Merck-Stadion am Böllenfalltor nästa säsong.

Värt att nämna: Darmstadt har en av hela världens absolut bästa inmarschlåtar, Die sonne scheint av Alberto Colucci, lyssna in den. Kul kuriosa kring den låten är att självaste Martin Harnik – som Hamburgspelare - stod och sjöng med när Darmstadt tågade in på arenan för några år sedan.

Förväntade startelvor:

Hamburg:
Heuer Fernandes - Heyer, David, Schonlau, Muheim - Meffert - Reis, Benes - Jatta, Glatzel, Dompé

Darmstadt:
Schuhen - Riedel, C. Zimmermann, Isherwood - Ronstadt, Karic - Schnellhardt, Holland - Marvin Mehlem, Honsak - P. Tietz
 

Samuel Zurawski2023-02-25 13:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV