Lagbanner
Eintracht-Stadion, 2022-07-17 13:30

Braunschweig - Hamburger SV
0 - 2

Inför Eintracht Braunschweig: Jetzt geht’s los!

Inför Eintracht Braunschweig: Jetzt geht’s los!

Den nya säsongen är otroligt nog redan här och det har i dag blivit dags för HSV att kliva in i den då man drabbar samman med Eintracht Braunschweig på bortaplan.

Inte ens två månader har hunnit passera sedan det gigantiska magplasket i kvalspelet mot Hertha Berlin där våra drömmar om en återkomst till Bundesliga ännu en gång gick i kras. Det finns dock inte längre någon tid att deppa över våra missöden då den nya säsongen redan är i full gång och jakten på en efterlängtad uppflyttning fortsätter således för HSV.

Min intention var från början att jag skulle skriva ihop en längre guide och genomgång om vad som hänt under sommaren samt dela med mig av mina tankar inför den nya säsongen. Men avsaknad av tid i kombination med stark motivationsbrist gör att den tanken skrotas och i stället får det bli en halvhjärtad redogörelse inför säsongens första match där Eintracht Braunschweig står för motståndet borta på ett – vad det verkar – utsålt Eintracht-Stadion.

Jag är säker på att majoriteten av alla som de senaste åren följt HSV har full förståelse för varför min motivation är som bortblåst. Att som inbiten supporter följa klubben kostar stora mängder energi och när man nu inte ens får möjligheten att ladda batterierna i och med den rekordtidiga säsongsstarten är det åtminstone för min del svårt att tända till och känna mig peppad inför vad som troligtvis kommer bli en ny besvikelse till säsong. För det går inte att blunda för att historiken talar för att det återigen kommer sluta i fullständig misär då laget ständigt lyckas med konststycket att sabotera för sig själva oavsett hur tilltalande och lovande förutsättningarna ser ut.

Att redan innan säsongens första match spelats känna på det här viset är verkligen inget kul, men det är så den bistra verkligheten som anhängare till HSV ser ut och det är väl bara för mig att försöka acceptera och svälja det faktumet.

Nåväl, låt oss fokusera mer på den kommande premiärmatchen och mindre på min bitterhet som inte gör någon glad. För det finns säkerligen en och annan där ute som faktiskt anser det vara helfestligt att den nya säsongen redan är här.

Som sagt så är det Eintracht Braunschweig som väntar på bortaplan och är nykomlingar efter en kortare vända i tredjeligan. Den gulblåa föreningen har de senaste åren haft förtvivlat svårt för att finna en stabilitet och har således pendlat en del i ligasystemet – men hoppas nu kunna sätta en grund för en ljusare och stadigare framtid.

På det klassiska pappret är det här en tillställning som HSV ska gå vinnande ur förhållandevis enkelt då man besitter en trupp som är avsevärt bättre och skickligare än sina motståndare. Men verkligheten har en tendens att vara av en annan kaliber och det finns därför ingen anledning att ta ut något i förskott.

Tränare Tim Walter har tillgång till samtliga spelare bortsett från Bakery Jatta och Anssi Suhonen – som båda dras med skadebekymmer – och väntas mönstra en stark startelva där två av sommarens nyförvärv tar plats i form av László Bénes på det centrala mittfältet och Ransford-Yeboah Königsdörffer ute på kanten. I övrigt är det inga konstigheter där det enda anmärkningsvärda i så fall är att det verkar som att Miro Muheim kommer få chansen från start på vänsterbacken i stället för Tim Leibold.

Skulle spelarna som tar plats från start inte lyckas få Braunschweig på fall finns det gott om spännande spelare på bänken där främst Filip Bilbija och Xavier Amaechi är värda att hålla ett extra öga på om de skulle få göra ett inhopp.

Förhoppningsvis kommer laget motbevisa mig och min pessimism genom att bjuda oss på en riktig smällkaramell, men jag väljer som alltid att hålla förväntningarna nere och i det här fallet är det verkligen inget jag behöver kämpa med då motivationen och suget efter fotboll som sagt mer eller mindre är noll.

Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Bénes – Königsdörffer, Glatzel, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-07-17 07:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV