Lagbanner
HDI Arena, 2022-09-30 18:30

Hannover 96 - Hamburger SV
1 - 2

Inför Hannover 96: Värdefulla poäng står på spel

Inför Hannover 96: Värdefulla poäng står på spel

En tuff uppgift stundar i kväll för HSV när man ställs borta mot toppkonkurrenten Hannover 96 som den senaste tiden visat väldigt fin form och jagar i tabellen.

Landslagsuppehållet är till ända och ligafotbollen återvänder från och med i kväll till våra liv igen där HSV inleder fredagsfotbollen med en på förhand lika viktig som spännande duell borta mot Hannover 96.

Det är två klassiska klubbar som i mångas ögon egentligen hör hemma i Bundesliga som drabbar samman, men som vi de senaste åren fått vänja oss vid att se spela sin fotboll i andraligan. HSV är som bekant inne på sin femte säsong i och med fjolårets fiaskoartade avslutning medan Hannover gör sin fjärde i rad i luriga ”Zweite”.

Efter att lite mer än en fjärdedel av säsongen har avverkats ser det dock ut som att saker och ting kan komma att ändras inom en snar framtid. Inför kvällens tillställning toppar nämligen HSV tabellen och på fjärde plats – bara fyra poäng bakom – hittar vi Hannover som efter en illavarslande inledning nu verkar ha fått ordning på torpet då man vunnit fem av sina sex senaste matcher.

Den nytillträdde tränaren Stefan Leitl kom in med målsättningen att ta upp Hannover till den tyska fotbollens finrum och fortsätter hans spelare att visa framfötterna så ser chanserna goda ut till att han kommer lyckas med det.

En spelare som stuckit ut är nyförvärvet Havard Nielsen. Leitl tog med sig norrmannen när han lämnade Greuther Fürth och så här långt har anfallaren noterats för fem fullträffar. Även vänsterbacken Derrick Köhn har fått en fin start på sin tid i klubben då han stått för ett mål och tre framspelningar. För den som inte känner till det har Köhn ett förflutet i HSV då han fick en del av sin fotbollsuppfostran i klubben innan han för fem år sedan begav sig söderut för att fortsätta sin utveckling hos Bayern München. Men något genomslag blev det inte där och de senaste två åren har han spenderat hos nederländska Willem II innan han i somras köptes loss av Hannover där han alltså inlett väldigt lovande.

En annan spelare med HSV-koppling som vi hittar i Hannover är Louis Schaub. Den österrikiska spelfördelaren lånades in från Köln under vinterfönstret för två år sedan med hopp om att spetsa till offensiven, men hade väldigt svårt för att få det att stämma och återvände tillbaka till karnevalstaden ett halvår senare utan att egentligen ha uträttat något av värde. Det återstår att se om han lyckas bättre hos Hannover där han så här långt inte bidragit med någon poäng på sju framträdanden.

Om vi i stället tar oss en titt på HSV så har fjolårets målspruta Robert Glatzel fortsatt att hålla sig aktiv i målprotokollet med sex fullträffar så här långt – vilket tar honom till en delad förstaplats i skytteligan tillsammans med Paderborns Felix Platte. I tre av de fyra senaste matcherna har den reslige anfallaren hittat nätet och är en stor anledning till att HSV vunnit sina fyra senaste matcher. Förhoppningsvis hjälper han i kväll till att utöka segerraden ytterligare med en eller ett par baljor.

Annars är det enligt mig Ludovit Reis som varit det största utropstecknet tillsammans med den numera oumbärlige Daniel Heuer Fernandes. Redan förra säsongen var Reis en viktig pjäs, men jag tycker han under sommaren och hösten utvecklats än mer och jag är väldigt glad över att ha honom i laget. När det kommer till Heuer Fernandes börjar det bli svårt att hitta ord för att beskriva hans enorma betydelse. Men sex hållna nollor talar ändå sitt tydliga språk då han inte direkt varit sysslolös under säsongsinledningen.

Det är alltså två formstarka lag som drabbar samman med varandra och nu när det varit uppehåll har spelarna förhoppningsvis pigga ben och ett enormt sug efter att spela fotboll när de kliver ut på ett välfyllt och stämningsfullt HDI-Arena för att göra upp om tre betydelsefulla poäng.

Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Benes – Jatta, Glatzel, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-09-30 07:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV