Lagbanner
2021-12-05 13:30

Hannover 96 - Hamburger SV
1 - 0

Inför Hannover 96: Ska duon fortsätta glänsa?

Inför Hannover 96: Ska duon fortsätta glänsa?

HSV fortsätter tuffa på och är nu uppe i tolv matcher utan något nederlag och mot den gamla kompisklubben Hannover 96 är siktet inställt på tre nya poäng.

December är här med allt vad det innebär och vi kan konstatera att vinteruppehållet nu bara är två veckor bort. Innan dess ska dock tre matcher spelas och HSV hoppas givetvis hålla liv i sin imponerande svit då man fortsätter vara den klubb i Tyskland som varit obesegrade längst tid.

I och med vinsten hemma mot Ingolstadt förra helgen är sviten nu uppe i hela tolv matcher och vi kan inte göra annat än att hålla tummarna för att den kommer fortsätta plussas på året ut.
Mot Ingolstadt såg det återigen bra ut där HSV dominerade från början till slut – vilket man dock förväntades göra med tanke på att motståndarna ligger tvärsist i tabellen. Publikfavoriten Faride Alidou inledde målskyttet innan Bakery Jatta utökade till 2–0. Spiken i kistan kom först i slutskedet av matchen då inhoppande Manuel Wintzheimer fick bomba in sitt första mål för säsongen. Ett otroligt förlösande sådant för 22-åringen, som så här långt haft svårt för att hävda sig. Förhoppningsvis var det här början på ett trendbrott.

En spelare det däremot fortsätter gå tungt för är Robert Glatzel. Undertecknad hade hoppats att han skulle visa framfötterna mot Ingolstadt, men återigen fick han kliva av planen mållös och frågan är om det inte snart börjar bli dags att sätta honom på bänken. Problemet är dock att det inte finns någon given ersättare till honom – vilket vi får hoppas det blir ändring på under vinterns övergångsfönster.

Om vi ska blicka framåt mot den kommande matchen så är det den gamla kompisklubben Hannover 96 som står för motståndet borta på HDI-Arena. Till skillnad från HSV är det inte lika muntert för Hannover att studera sin formkurva. På de åtta senaste matcherna har man kryssat i hälften och förlorat den andra hälften. Detta innebär att man nu går att hitta på den negativa kvalplatsen i tabellen och efter förra helgens förlust mot Karlsruhe fick Jan Zimmermann lämna posten som tränare efter bara fem månader vid rodret.

Vem som ska ta över efter 42-åringen återstår att se, men den hetaste kandidaten just nu uppges Daniel Thioune vara – som under fjolårssäsongen ledde HSV innan han i början av maj fick sparken. Sedan dess har han stått utan arbete, men det kan det alltså snart bli ändring på. Nu på söndag kommer han dock inte finnas på tränarbänken, utan det är reservlagets tränare Christoph Dabrowski som leder laget.

På tal om gamla HSV-bekantingar håller Lukas Hinterseer numera till i Hannover. Anfallaren värvades för två år sedan in till HSV som en tilltänkt målmaskin, men blev en stor flopp och valde i början av det här året något oväntat att dra till Sydkorea. Sedan i somras är han dock tillbaka i Tyskland igen, men det utan att ha fått fart på karriären då han på åtta matcher fortfarande inte hittat nätet. Kanske han sparar sig till söndagens batalj? Det skulle ju inte komma som någon större överraskning om han smäller in tre baljor mot sitt gamla lag. Revanschlusten lär åtminstone vara enorm då han kände sig orättvist behandlad i HSV.

Tråkigt nog kommer det inte bli någon publikfest att tala om. Den tyska regeringen tog i veckan beslutet om att återinföra publikbegränsningar på alla event. Detta innebär att klubbarna får lov att fylla max 50 procent av sina arenor, men oavsett storlek och utformning får inte fler än 15 000 åskådare släppas in. Därtill är det nu än hårdare restriktioner som gäller väl inne på arenan och det är bara att konstatera att det inte längre kommer vara lustfyllt att kolla på fotboll live. Den tyska supporterkulturen fortsätter att ta stryk och frågan är om den någonsin kommer återhämta sig fullt ut.

När det kommer till HSV-lägret finns det inte mycket nytt att rapportera om. Det märks att den senaste tidens positiva resultat medfört ett lugn och det är numera sällan det går att läsa om skandalrubriker i de tyska tabloiderna, som vanligtvis inte är sena med att försöka skapa obefogad osämja för att sälja lösnummer.

Vi får helt enkelt hoppas på att laget konserverat sin form och att spelare som Kittel och Alidou fortsätter glänsa. Den förstnämnde har på de fyra senaste matcherna noterats för tre mål och fyra framspelningar och är ligans fjärde bästa poängspelare. Alidou i sin tur har i de fem senaste matcherna hittat nätet två gånger och spelat fram till tre mål. Med andra ord befinner duon sig i ett stim och känslan är att vad som helst kan hända med dem på planen.

Slutar det med tre poäng även mot Hannover kan det mycket väl bli så att HSV hoppar upp en placering i den jämna tabellen. Hoppet om en uppflyttning lever i allra högsta grad och om ska vi ha något i Bundesliga att göra är Hannover en klubb som till varje pris ska besegras.

Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Johansson – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Kittel – Jatta, Glatzel, Alidou

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-12-03 11:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV