Lagbanner
Volksparkstadion, 2022-07-24 13:30

Hamburger SV - Hansa Rostock
0 - 1

Inför Hansa Rostock: Hemmapremiär i sorgens tecken

Inför Hansa Rostock: Hemmapremiär i sorgens tecken

Hela den svartvitblåa delen av Hamburg befinner sig i djup sorg efter att Uwe Seeler gått bort när det blivit dags för HSV att spela hemmapremiär mot Hansa Rostock.

Vad som förväntades bli en riktig publikfest i sommarvärmen kommer i stället att vara en tillställning som går i sorgens tecken när HSV på söndag tar emot Hansa Rostock i säsongens första match hemma på Volksparkstadion.

Anledningen till det är att Uwe Seeler – den störste spelaren som någonsin representerat föreningen – under torsdagen gick bort vid 85 års ålder. Under hela sin karriär spelade han endast för HSV och kommer för alltid vara den spelaren som gjort flest mål för oss då han noterades för nästan 500 fullträffar på strax under 600 framträdanden.
Men det är inte bara i Hamburg som ”Uns Uwe” är en erkänd ikon, utan betraktas som en av Tysklands största idrottsprofiler genom tiderna då han även var oerhört framgångsrik i det västtyska landslaget.

Sedan över femton år tillbaka finns det ett gigantiskt monument som föreställer Uwe Seelers högerfot uppställt precis intill Volksparkstadion som en hyllning till den numera avlidna legendaren. Under torsdagskvällen samlades supportrar vid foten där de lade blommor och tände ljus för att minnas och hedra vår störste spelare någonsin.

Vill man läsa mer om Uwe Seelers liv och karriär rekommenderar jag den här välskrivna texten författad av min tidigare redaktionskollega Helena Marjakangas.



Trots att det för närvarande råder stor sorg i den svartvitblåa delen av Hamburg kommer det ändå att spelas fotboll och vi kan bara hoppas att det ledsamma beskedet höjer moralen inom laget och motiverar spelarna till att vinna för Uwe Seelers skull.

Förra helgens öppningsmatch borta mot Eintracht Braunschweig var segern till trots verkligen inget att jubla över och att vi lyckades knipa samtliga tre poäng kan i ärlighetens namn bäst beskrivas som en ren och skär stöld. För det var hemmalaget som dominerade matchen och framför allt i den första halvleken var vi totalt utspelade. Men det gäller också att ta vara på sina chanser och det var något som Braunschweig inte lyckades med – till skillnad från Robert Glatzel som blev stor matchhjälte med sina två mål.

Således krävs det att samtliga spelare skärper till sig till det annalkande mötet med ett Hansa Rostock som har en väldigt spännande trupp till sitt förfogande efter att under sommaren ha plockat in ett flertal spännande spelare.

Det kanske mest spännande nyförvärvet av dem alla i form av luxemburgaren Sebastien Thill kommer dock inte till spel efter att han skadade sig i premiärmatchen mot Heidenheim – som Hansa förlorade efter att ha släppt in matchens enda mål i början av den andra halvleken. Den bandagerade Thill väntas ersättas av Nils Fröling och kommer därmed ta plats i startelvan tillsammans med sin landsman Svante Ingelsson.

När det kommer till avbräck tvingas Tim Walter även fortsättningsvis klara sig utan Bakery Jatta och Anssi Suhonen, men i övrigt är samtliga spelare redo för spel. Det verkar dock inte som att vår tränare kommer göra några förändringar i startelvan jämfört med senast – vilket är aningen förvånande med tanke på hur uselt det överlag såg ut mot Braunschweig.
Volksparkstadion kommer av allt att döma vara fullsatt och trots att Uwe Seelers dödsbesked kom först under torsdagskvällen väntas både klubben och supportrarna hedra vår älskade legendar inför, under och efter matchen. Förhoppningsvis gör även laget det genom att gå segrande ur striden med Hansa Rostock.

Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Bénes – Königsdörffer, Glatzel, Kittel


NUR DER HSV UND DREI PUNKTE FÜR "UNS UWE"!

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-07-22 13:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV