Lagbanner
Volksparkstadion, 2022-08-06 13:00

Hamburger SV - FC Heidenheim
1 - 0

Inför Heidenheim: Finns motivationen där?

Inför Heidenheim: Finns motivationen där?

Ett HSV som så här långt varit märkbart omotiverat ställs härnäst mot ett piggt Heidenheim hemma på Volksparkstadion. Hur ska det här kunna sluta lyckligt?

Vad som riskerar att bli en oerhört lång och påfrestande säsong tuffar vidare då det nu blivit dags för den tredje omgången att gå av stapeln där HSV återigen spelar hemma på Volksparkstadion.

Den här gången är det lilla Heidenheim som kommer på besök. Ett Heidenheim som precis som HSV inlett säsongen genom att ställas mot Eintracht Braunschweig och Hansa Rostock. Bara med den lilla skillnaden att man gjort det på ett mer övertygande vis då man gått vinnande ur båda matcherna utan att ha släppt in något mål.

Nu är det upp till bevis för Tim Walter och hans spelare om de har vad som krävs för att spräcka Heidenheims nolla. Även om det till slut blev tre mål i den föregående helgens cupmatch borta mot Bayreuth satt segern långt inne då det skulle krävas förlängning innan kapten Sebastian Schonlau och inhoppande Ransford-Yeboah Königsdörffer kunde se till att avancemanget till den andra rundan säkrades.

Det känns som att den uteblivna uppflyttningen till Bundesliga tagit hårt på spelarna då motivationen och glöden är som bortblåst. Det är dock egentligen inget märkvärdigt då laget som förlorar kvalspelet har en tendens till att gå en jobbig säsong till mötes, men då truppen i princip är intakt handlar det inte om att kvaliteten försämrats utan snarare att drivkraften saknas. Personligen har jag full förståelse för det då jag själv är allt annat än taggad på fotboll efter att än en gång blivit berövad på lycka och en gnutta framgång, så varför skulle spelarna vara peppade att börja på ny kula när de knappt fått chansen att återhämta sig och smälta besvikelsen i och med den rekordtidiga säsongsstarten?

Risken finns att den här hösten kommer bli en mycket beige historia och att spelarna kanske först efter årsskiftet faktiskt kommer vara återställda och på hugget igen. I så fall kommer med största sannolikhet Walter ha fått lämna uppdraget som tränare då det den här säsongen verkligen inte finns några ursäkter till att inte ta steget upp till Bundesliga. Bara rena spekulationer från min sida, men om laget fortsätter att uppträda på samma oinspirerade sätt som man inlett säsongen kommer poängtappen bli många och då är naturligtvis den enklaste lösningen att försöka sig på ett tränarbyte med hopp om omedelbar effekt.

Med det sagt ska det bli oerhört intressant att se vilken inställning spelarna har när de tågar in på Volksparkstadions gräsmatta inför tämligen glesa läktare för att göra upp med Heidenheim om de tre poäng som ligger i potten.

Königsdörffer väntas återta sin plats i startelvan efter att ha blivit petad i cupmatchen, vilket i så fall innebär att Filip Bilbija får inleda på bänken. I övrigt verkar det som att Walter kommer köra vidare på samma startelva och även om man hade kunnat önska sig några förändringar finns det inte så många alternativ just nu då Bakery Jatta, Anssi Suhonen och Xavier Amaechi ännu inte är aktuella för spel. Det skulle i så fall vara att Tim Leibold kliver in från start i stället för Miro Muheim, men frågan är om han är redo för det efter att inte ha spelat en hel tävlingsmatch sedan i oktober.

Heidenheim må vara en klubb som inte får folk att höja på ögonbrynen, men de har en del skickliga spelare och det framför allt i offensiv väg där den potentielle skyttekungen Tim Kleindienst sticker ut tillsammans med Christian Kühlwetter och Jan-Niklas Beste. En trio som defintivt har vad som krävs för att göra livet surt för oss.

Lyckligtvis har vi ligans bästa målvakt till vårt förfogande i form av Daniel Heuer Fernandes och han är tragiskt nog den spelaren som visat bäst form hittills då han redan hunnit med att stå för några riktiga monsterräddningar. Jag räknar med att han kommer ställas på prov vid ett flertal tillfällen även i den här bataljen, så låt oss hoppas att han är fortsatt på hugget.

Matchen startar klockan 13:00 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Benes – Königsdörffer, Glatzel, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-08-05 18:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV