Lagbanner
2021-11-28 13:30

Hamburger SV - FC Ingolstadt 04
3 - 0

Inför Ingolstadt: Dags för Glatzel att kliva fram

Inför Ingolstadt: Dags för Glatzel att kliva fram

På självaste första advent tar HSV emot tabelljumbon Ingolstadt för en match som inte ska sluta med något annat än en säker trepoängare.

Efter förra helgens storslagna seger hemma mot Jahn Regensburg är HSV nu uppe i elva matcher i följd utan att ha gått på pumpen och fortsätter således vara landets bästa lag sett ur det perspektivet.

Generellt sett har dock den här säsongen så här långt varit en tämligen torftig historia där man allt som oftast spelat en underhållande fotboll, men där effektiviteten saknats vilket lett till att poängskörden blivit lidande. Trots det är man högst delaktiga i kampen om en efterlängtad uppflyttning till Bundesliga då det bara är tre poäng upp till andraplatsen. Seger på söndag och vi tar med största sannolikhet ett skutt upp i tabellen från den sjätteplats vi i skrivande stund befinner oss på.

På pappret ska det inte sluta med något annat än en solklar seger. Detta då det är tabelljumbon Ingolstadt som står för motståndet, som efter fjorton spelade omgångar inkasserat blygsamma sex poäng efter blott en seger och tre kryss. På de nio senaste matcherna har man tagit två poäng och vi kan därmed konstatera att saker och ting inte direkt blivit bättre sedan Roberto Pätzold efterträddes av André Schubert på tränarposten. Den förstnämnde hann bara stå vid rodret i 86 dagar innan han entledigades och frågan är om Schubert överlever till årsskiftet. Hoppet om ett nytt kontrakt får just nu anses vara minimalt för ”die Schanzer”.

Hittills har det den här veckan rått lugn och ro i HSV. Stort fokus har legat på pandemin som fortsätter att rasa i Tyskland, och som fått delar av landet att införa än striktare restriktioner. Just nu är känslan att alla bara sitter och väntar på att landet ska stänga ner – vilket förhoppningsvis inte kommer att ske. Men det är helt klart en oroväckande utveckling som varit de senaste två veckorna.

Det verkar dock som att HSV kommer fortsätta köra med full kapacitet på Volksparkstadion till mötet med Ingolstadt. Mot Jahn Regensburg var det bara 23 500 som tagit sig till arenan och förmodligen kommer vi få se än färre mot Ingolstadt. Så siffrorna är ungefär samma som när det i början av säsongen var publikbegränsningar.

I övrigt finns det egentligen inte så mycket att rapportera från HSV-lägret. Daniel Heuer Fernandes kommer inte till spel den här matchen heller, så det är återigen Marko Johansson som kommer vakta målet. Svensken har stått för en stabil inledning där han visserligen släppt in ett mål i samtliga tre matcher han spelat, men där han också mäktat med flera fina och viktiga räddningar.

En spelare jag personligen hoppas ska kliva fram och bevisa sig är Robert Glatzel. Anfallaren har inte hittat nätet sedan i mitten av oktober då han gav HSV ledningen mot Fortuna Düsseldorf och det känns som att måltorkan har börjat sätta sig i huvudet på honom. För i varje match han spelar kommer han till lägen, men bollen vill verkligen inte in. Därför hade det varit förlösande för honom att hänga dit åtminstone en kasse mot Ingolstadt så han kan få tillbaka sitt falnande självförtroende.

Naturligtvis är tre poäng allt som gäller – och som jag tidigare var inne på ska det inte heller sluta med något annat än en seger. Dock har HSV en tendens att vara som sämst när det gäller som mest och när favoritskapet är som störst. Så som vanligt väljer jag att hålla förväntningarna låga i ett försök att minimera den potentiella besvikelse som ständigt lurar runt hörnet och gillar att slå till med full kraft när man som minst anar det.

Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Johansson – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Kittel, Reis – Jatta, Glatzel, Alidou

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-11-25 14:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV