Lagbanner
Inför Jahn Regensburg: Ge oss en flygande start

Inför Jahn Regensburg: Ge oss en flygande start

Jahn Regensburg väntar för HSV i den första matchen för året – som vid seger har chansen att gå upp i serieledning förutsatt att Holstein Kiel förlorar sin batalj.

Det är knappt så att raketerna hunnit smälla av och champagneflaskan tömts innan det blivit dags för fotboll igen. På grund av den senarelagda premiären blir det inget vinteruppehåll och årets första match spelas alltså bara ett fåtal dagar in på det nya året.

Efter fem segerlösa matcher i följd satte HSV punkt för 2020 genom att vinna de tre avslutande omgångarna och hoppet om en uppflyttning är fortfarande vid liv. Dock finns det inte utrymme för någon ny formdipp och seger är allt som gäller när medelmåttiga Jahn Regensburg besöker Volksparkstadion.

Tränare Daniel Thioune tvingas dock klara sig utan både Jan Gyamerah och Klaus Gjasula som båda skadade sig allvarligt under träningspasset nyårsafton. Duon fick undersökas på universitetssjukhuset och det var ingen munter diagnos de fick ta del av då de väntas bli borta i veckor.

Desto mer glädjande är att Rick van Drongelen närmar sig en återkomst då han numera kan genomföra en större del av övningarna tillsammans med sina lagkamrater. Dock är han troligtvis aktuell för spel först om en månad.

I övrigt står hela truppen till förfogande och vi lär kunna förvänta oss en liknande elva som i de tre sista matcherna för 2020 – bortsett från Gjasula då, naturligtvis. Det börjar bli tjatigt nu, men det viktigaste är att Simon Terodde är i speldugligt skick då det till stor del är tack vare honom vi inleder vårsäsongen som tvåa i tabellen. Med sina 14 fullträffar har han varit ovärderlig och allt hänger på honom om det ska bli några mål mot Jahn Regensburg.

Gästerna rör sig i skrivande stund på den undre halvan av tabellen, men det är oerhört jämnt i mittenriket och man är bara en seger bort från sjätteplatsen. Så även om deras trettonde plats inte ser så värst smickrande ut kan de mycket väl snart ta ett stort kliv i tabellen.

Både Aaron Opoku och Christoph Moritz representerar Regensburg, varav den förstnämnde är utlånad dit från HSV medan Moritz kritade på i somras efter att hans kontrakt löpt ut. Opoku har efter en halvtrög start spelat in sig i startelvan medan Moritz varit bofast i den bortsett från en period i höstas då han gick skadad. Så räkna med att se dem båda på planen när de återvänder till Volksparkstadion.

Vinner HSV har man chans att kliva upp i serieledning då Holsten Kiel samtidigt möter VfL Osnabrück ­– som är ett lurigt gäng. Förr eller senare ska vi ju om i tabellen, så varför inte passa på att göra det nu?

Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viasat Fotboll och Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Vagnoman, Leistner, Ambrosius, Leibold – Kinsombi, Heyer, Dudziak – Narey, Terodde, Jatta

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-01-02 14:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV