Lagbanner
Inför Karlsruhe: Historisk eftermiddag på Volksparkstadion

Inför Karlsruhe: Historisk eftermiddag på Volksparkstadion

För första gången någonsin kommer supportrarna till HSV få använda sig av pyroteknik utan repressalier – vilket stjäl fokus från själva matchen i sig.

Endlich wieder Samstag! Efter att ha inlett vårsäsongen med två vardagsmatcher har det äntligen åter blivit dags för kamp på den heliga fotbollsdagen i Tyskland.
 
Speldagarna till trots går det inte att klaga på resultaten. Nürnberg asfalterades hemma på Volksparkstadion och fyra dagar senare bröts gudskelov den negativa trenden mot Bochum då vi inkasserade vår första seger på bortaplan sedan i slutet av augusti. Dock krävdes det att motståndarna skulle ta ledningen innan laget tände till och visade upp en glöd och vilja som talar för att det kan bli en angenäm vår vi går till mötes.
 
Både Nürnberg och Bochum härjar i tabellens bottenskikt och det gör även Karlsruher SC – som vi nu ställs mot på hemmaplan. Det senaste mötet klubbarna emellan var faktiskt just den senaste matchen HSV vann borta, innan man i måndags vände och vann mot Bochum. Stor segerorganisatör var Sonny Kittel med sina två fullträffar och förmodligen kommer han åter spela en avgörande roll.
 
För det är just Kittel tillsammans med Tim Leibold som så här långt varit våra bästa och viktigaste spelare. Elva mål har Kittel mäktat med och lika många framspelningar har Leibold åstadkommit – vilket är häpnadsväckande med tanke på hans position som vänsterback. Duon har bevisat att de är tillräckligt bra för att spela i Bundesliga och förhoppningsvis får de också göra det från och med i höst.
 
Om Karlsruhe finns det väl egentligen inte så värst mycket att säga. I skrivande stund parkerar man näst sist i tabellen efter att bara ha vunnit fyra matcher varav endast en på bortaplan. I måndags fick tränaren Alois Schwartz sparken efter nästan tre år i klubben och det var så illa tvunget efter fem förluster i följd. Christian Eichner har tagit över som tillfällig lösning och det första han gjorde var att få se sitt lag åka ur cupen mot Saarbrücken, hemmahörande i den tyska fjärdedivisionen. Förutsättningarna var honom och hans lag hade således kunnat varit bättre inför deras annalkande besök på Volksparkstadion.
 
De flesta räknar kallt med tre poäng till hemmalaget och på förhand har fokus inte legat på själva matchen i sig. I stället har det handlat om det faktum att HSV-supportrarna inför avspark kommer få använda sig av pyroteknik legalt. Detta efter att det tyska fotbollsförbundet godkänt klubbens ansökan, efter diskussioner med ett flertal instanser. Det är första gången någonsin i historien som en tysk förening får göra detta och det ska bli oerhört intressant att se om det här blir startskottet på en stor förändring i regelverket.
 
Avslutningsvis hoppas undertecknad få se mer av Joel Pohjanpalo. Finländaren behövde inte mer än ett par minuter på sig senast innan han hittade nätet och min tro på honom är stor. Jag är nämligen övertygad om att han är precis den spelare vi saknade under hösten då målskyttet gick trögt och i min bok bör han gå före Lukas Hinterseer i startelvan. Om Dieter Hecking håller med mig om den saken återstår att se, men det är förmodligen bara en tidsfråga innan Pohjanpalo gör sin första match från start.
 
Tillställningen börjar klockan 13:00 och går att se på ViaPlay. Kika gärna in några minuter tidigare för att bevittna det historiska ögonblicket när fansen kommer tända tio rökfacklor framför Nordtribüne.
 
Preliminär laguppställning:
Heuer Fernandes – Beyer, Letschert, van Drongelen, Leibold – Fein, Dudziak – Jatta, Schaub, Kittel – Hinterseer

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-07 21:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV