Lagbanner
2020-12-21 20:30

Karlsruher SC - Hamburger SV

Inför Karlsruher SC: En sista önskan för året

Inför Karlsruher SC: En sista önskan för året

Simon Terodde i storform får mer än gärna göra det han är bäst på när det nu blivit dags för årets sista match – ösa in mål och skörda poäng åt HSV.

Julen står för dörren och det återstår nu bara ett fåtal dagar innan vi kan lägga 2020 bakom oss, vända blad och börja om på ny kula igen. Något som är väldigt efterlängtat för HSV efter ett år som bjudit på ytterst få glädjande ögonblick.

Innan dess återstår dock en sista match att spela. Motståndet står klassiska Karlsruher SC för borta på Wildparkstadion – arenan där Marcelo Diaz stod för det där oförglömliga frisparksmålet som säkrade kontraktet för fortsatt spel i Bundesliga. Ett historiskt moment som undertecknad aldrig kommer förlora ur minnet.

Frågan är dock hur pass dramatiskt det kommer bli den här gången. HSV har hittat tillbaka upp på vinnarspåret efter en ökenvandring på fem matcher utan vinst. Både Darmstadt och Sandhausen har besegrats och nu tar Daniel Thioune och hans manskap sikte på att återigen knipa en trepoängare – vilket vore en välkommen julklapp till oss supportrar.

Som alltid är det Simon Terodde som legat bakom de senaste segrarna och vår målmaskin är nu uppe i hela tretton fullträffar. Minst sagt imponerande – men samtidigt inte överraskande med tanke på hans tidigare braksuccéer i den tyska andraligan. Det är dock en smula beklämmande hur extremt betydelsefull hans dagsform är för laget. För utan Terodde till vårt förfogande hade det förmodligen inte blivit särskilt många mål gjorda.

Tar vi oss en titt på motståndarna har de ett facit nästan tvärtemot HSV då man förlorat sina två senaste matcher. Dessförinnan visade man dock upp sig från sin bästa sida med fyra vinster i följd – bland dem en säker sådan mot St. Pauli.

Philipp Hofmann är namnet på deras egen Terodde, som under en period i höstas ryktades vara på väg till HSV. 27-åringen blev dock kvar i Karlsruhe och har fortsatt leverera då han noterats för sex mål och tre framspelningar. Annars är det lagkapten Jerome Gondorf det mesta kretsar kring, som gjort en bit över hundra framträdanden i Bundesliga. Även han har kopplats samman med en flytt till HSV, men det var för fyra år sedan.

Så här två dygn innan match är det svårt att uttala sig om hur laguppställningen kommer se ut, men förmodligen kommer inte Thioune göra några större förändringar med tanke på den senaste tidens resultat. Dock ska sägas att det inte varit några imponerande segrar, men det vore trots det dumt att ändra på ett vinnande lag.

Vi får hålla tummarna för att det går vägen även den här gången och att Terodde ställt in siktet. Det är inte mycket vi anhängare kräver, men tre poäng borta mot ett mittenlag ska verkligen inte vara för mycket begärt att önska sig i julklapp.

Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viasat Fotboll och Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Leistner, Ambrosius, Heyer – Gjasula – Vagnoman, Dudziak, Hunt, Leibold – Wintzheimer, Terodde

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-12-19 18:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV