Lagbanner
Inför Karlsruher SC: Finns det längre något hopp?

Inför Karlsruher SC: Finns det längre något hopp?

I vanlig ordning är det mycket som står på spel när HSV och Karlsruhe slåss om tre viktiga poäng på Volksparkstadion.

Jag märker klart och tydligt av hur de senaste veckornas negativa resultat påverkar mitt humör då jag ständigt är lite vresig och småirriterad. Det faktum att man inte har någon som helst makt över rådande situation tär på mig mentalt och jag vill bara få slut på den här säsongen så fort som möjligt så man kan begrava de negativa känslorna och blicka framåt.

Två poäng på de fyra senaste matcherna är ett fullständigt haveri sett till kvaliteten på motståndet och precis som förra året har spelarna bara sig själva att skylla att de med största sannolikhet inte heller den här säsongen får fira en uppflyttning. För man har spelat en bedrövlig fotboll och det har varit uppenbart att självförtroendet inte finns där. Ingen vilja, ingen glöd och defintivt ingen vinnarmentalitet – vilket de senaste åren varit en enorm bristvara.

Blott fyra matcher återstår att spela och härnäst är det Karlsruhe som står för motståndet hemma på Volksparkstadion. En på förhand tuff uppgift sett till hur laget ”presterat” mot bottengäng som Sandhausen och Jahn Regensburg. Karlsruhe är trots allt fortfarande med i toppstriden även om det ska mycket till för att de ska gå från plats åtta till att sluta trea. Men just nu känns det tragiskt nog som ett mer troligt scenario än att HSV ska lösa en uppflyttning.

Under tisdagen dök det upp rykten om att Stephan Ambrosius slitit av korsbandet, vilket lite senare bekräftades. Den 22-årige mittbacken har överlag stått för en fin säsong där han tagit stora framsteg och etablerat sig som en försvarsgeneral med sin uppoffrande spelstil. Nu lär det dröja ett bra tag innan vi åter får se honom på fotbollsplanen, vilket naturligtvis är oerhört synd och bittert.

I övrigt är det fullt manskap som står till Daniel Thiounes förfogande. Förhoppningsvis kommer vi få se några förändringar i startelvan jämfört med senast mot Jahn Regensburg, även om det numera inte verkar spela någon roll vilka som spelar – det ser ändå lika mjäkigt och uddlöst ut.  

Nog för att man vid det här laget är luttrad, men ändå har man fortfarande någonstans en naiv förhoppning om att det hela kommer sluta lyckligt. Jag försöker dock intala mig själv att hålla förväntningarna nere och bara flyta med. Det är lättare sagt än gjort då den här sabla föreningen betyder så förbaskat mycket för en.

Matchen startar klockan 18:30 och går förhoppningsvis att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Gyamerah, Leistner, van Drongelen, Leibold – Gjasula, Hunt – Wintzheimer, Dudziak, Jatta – Terodde

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-04-28 18:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV