Lagbanner
Inför Leipzig: ”Lika bra att cupäventyret når sitt slut”

Inför Leipzig: ”Lika bra att cupäventyret når sitt slut”

Bara fyra dagar efter det tunga nederlaget i stadsderbyt har det blivit dags för HSV att bege sig österut för match mot de regerande cupmästarna Leipzig.

Som så många gånger förr blev säsongens första stadsderby ett ordentligt praktfiasko trots att förutsättningar på förhand var allt annat än pjåkiga.

Men när vår lagkapten och tillika vanligtvis stabile försvarsklippa Sebastian Schonlau visades ut i mitten av den första halvleken var det ridå ner. När domare Deniz Aytekin blåste för slutsignal utbröt ett öronbedövande jubel från majoriteten av åskådarna inne på Millerntor då resultattavlan visade 3–0 till St. Pauli.

Det här var det nionde mötet stadsrivalerna emellan sedan HSV degraderades till andraligan och förskräckligt nog har St. Pauli nu vunnit fem av dem medan HSV bara vunnit två. Siffrorna ljuger inte och det är bara till att inse och försöka acceptera att motivation slår klass, pengar och historia. Det tar emot att behöva skriva det, men St. Pauli har blivit en mardrömsmotståndare för oss det känns både sorgligt och genant att det har kunnat få lov att bli så här med tanke på vilken betydelse stadsderbyna har för oss fans.

Inte känns det bättre av att en förhoppningsvis nedslagen och bedrövad spelartrupp bara fyra dagar senare ska ställas borta mot Leipzig i den andra omgången av tyska cupen.

Visserligen är det ett Leipzig som har ett flertal viktiga spelare borta då varken Christopher Nkunku, Timo Werner eller Dani Olmo kommer till spel. En offensiv trio som annars har för vana att göra livet surt för sina motståndare. I stället är det Emil Forsberg som väntas agera dirigent och svensken är förmodligen sugen på att fortsätta visa upp sig inför tränaren Marco Rose då han just nu är inne i en bra formkurva. Under den gångna veckan satte han först spiken i kistan i Champions League-mötet med Celtic för att sedan under helgens ligamatch mot Hertha Berlin vara den förste att skriva in sig i målprotokollet.

Naturligtvis hoppas den hårfagre 30-åringen att än en gång hitta nätet och bevisa för sina tvivlare att han fortfarande är att räkna med efter att ha fått minimalt med speltid under inledningen av säsongen.

Möjligheterna till fortsatta framgångar för Forsberg får betraktas som goda då det ska mycket till för att HSV ska lyckas sätta käppar i hjulet för de regerande cupmästarna. Uppriktigt sagt är det också lika bra att vårt cupäventyr når sitt slut redan här då allt fokus bör läggas på att en återkomst till den tyska fotbollens finrum ska bli till verklighet.

Tim Walter förväntas göra ett par förändringar i startuppställningen jämfört med det lag som ställdes på banan i fredags och det är Schonlau som kommer ersättas av Jonas David så att han och Mario Vuskovic får spela ihop sig inför de kommande ligamatcherna där de väntas utgöra mittlåset i försvaret. Därtill kommer förmodligen Jean-Luc Dompé göra sin första match från start sedan en månad tillbaka på bekostnad av Ransford-Yeboah Königsdörffer som stod för en blek insats i derbyt.

Egentligen finns det inte så mycket mer att säga inför den stundande cupmatchen. Leipzig är solklara förhandsfavoriter och det skulle vara en ordentlig knall om man inte lyckas ta sig vidare mot ett HSV som just nu befinner sig under isen.

Matchen startar klockan 18:00 men verkar inte sändas på någon svensk tv-kanal.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, David, Muheim – Meffert – Benes, Reis – Dompé, Glatzel, Jatta

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-10-17 18:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV