Lagbanner
2021-10-22 18:30

SC Paderborn 07 - Hamburger SV
1 - 2

Inför Paderborn: Vad talar för en seger?

Inför Paderborn: Vad talar för en seger?

Helgen står för dörren och innan den ens börjat har HSV möjlighet att förstöra den för sina anhängare när man ställs mot Paderborn på bortaplan.

Snart har en tredjedel av årets säsong spelats och till skillnad från de tidigare åren i andraligan känns det som att luften redan gått ur de flesta av anhängarna till HSV. Det är inte heller särskilt konstigt eftersom allt tyder på att vi kommer tvingas fortsätta vänta på den efterlängtade återkomsten till Bundesliga.

I ärlighetens namn är det nog också bäst så. Laget har bevisat att man inte är redo för att spela i den tyska fotbollens finrum och troligtvis hade sejouren där blivit ettårig för att sedan åter skickas ner till andraligan – där vi börjat etablera oss på allvar.

Förra helgens tillställning mot Fortuna Düsseldorf var en parodi på hög nivå. Gästernas Edgar Prib synade det röda kortet efter 25 minuter samtidigt som man även var i underläge resultatmässigt efter att Robert Glatzel fem minuter tidigare petat in bollen bakom en chanslös Florian Kastenmeier. Men trots att HSV hade både ledningen samt spelade med en man mer var det Düsseldorf som hade de hetaste chanserna, och med 20 minuter kvar att spela tryckte Robert Bozenik dit kvitteringen bara sekunder efter att han beträtt planen. Kort därförinnan hade Jonas Meffert med en hårsmån lyckats förhindra Khaled Narey och Rouwen Hennings från att plussa på sin poängskörd.

Matchen slutade oavgjort och av förklarliga skäl firade Düsseldorfs spelare och fans som om det vore en seger. Själv lämnade jag Volksparkstadion med en lätt irritation i kroppen samtidigt som jag konstaterade att klubben för femtioelfte gången gjort mig besviken.

I kväll är det åter dags för match och förväntningarna är som alltid numera oerhört låga. Motståndet står Paderborn för, som inför aftonens batalj går att hitta på fjärde plats i tabellen – blott en poäng bakom Jahn Regensburg och Schalke 04 som innehar andra- och tredjeplatsen.

Så här långt har det sett lovande ut för Lukas Kwasnioks manskap, som bland annat kört över serieledande St. Pauli, Werder Bremen och Dynamo Dresden med bekväma siffror. Anfallaren Sven Michel har noterats för åtta fullträffar, men även Kai Pröger och Felix Platte har visat framfötterna i offensiv väg. Så vi kan räkna med att Daniel Heuer Fernandes och hans backlinje kommer ställas på prov ett flertal gånger.

Några nya bortfall finns inte att rapportera för HSV:s del, så Tim Walter har återigen ett brett sortiment att välja ur när han ska formera en startelva. Personligen skulle jag tro att han kommer göra en del förändringar genomfört med senast mot Düsseldorf då det helt enkelt fungerade dåligt. Att knappt skapa en målchans trots en man mer under större delen av matchen är inget annat än direkt underkänt, oavsett hur väl motståndarna försvarar sig.

Vad finns det annars att säga? Inte mycket, mer än att jag är inställd på att vi antingen kommer inkassera vår andra förlust för den här säsongen eller att vi återigen spelar oavgjort – vilket i så fall skulle innebära det sjunde krysset på elva matcher. Att vinna känns inte sannolikt, men ibland kan HSV faktiskt överraska även positivt.

Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Gyamerah, David, Schonlau, Leibold – Meffert – Kittel, Suhonen – Meißner, Glatzel, Wintzheimer

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-10-22 10:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV