Lagbanner
2022-01-21 18:30

Hamburger SV - St. Pauli
2 - 1

Inför St. Pauli: Dags för efterlängtad revansch?

Inför St. Pauli: Dags för efterlängtad revansch?

Inte ens tre dygn efter cuptriumfen mot Köln har det blivit dags för nästa match då HSV ska göra upp med stadsrivalen St. Pauli hemma på Volksparkstadion.

Glädjen sitter fortfarande i efter veckans cupmatch som HSV efter många om och men lyckades gå vinnande ur. Vem som väntar i kvartsfinalen får vi vetskap om nu på söndag kväll då lottningen äger rum.

Något större firande av avancemanget till kvartsfinalen har det dock inte varit att tala om för Tim Walter och hans manskap. Detta då det redan i kväll – inte ens tre dygn efter matchen mot Köln – blivit dags för nästa batalj och det är sannerligen inte vilken sådan som helst. Det är nämligen säsongens andra och tillika sista stadsderby som stundar.

HÖJDPUNKTERNA FRÅN CUPTRIUMFEN:


När HSV för snart fyra år sedan degraderades från Bundesliga var just mötena med stadsrivalen St. Pauli något många såg fram emot med föreställningen om att brunråttorna från Hamburgs sjaskigare kvarter skulle få rejält med stryk. Sju derbyn senare måste vi dessvärre konstatera att det ytterst sällan varit särskilt muntra miner efter sammandrabbningarna med ”Kiezkickers”. Blott en seger lyder facit (under den första säsongen i andraligan), annars har vi tvingats bevittna fyra oerhört bittra nederlag samt två slätstrukna kryss.

Frustrationen från supportrarnas håll har varit påtaglig då det i mångas ögon är av större vikt att gå segrande ur stadsderbyna än en återkomst till den tyska fotbollens finrum. När det nu åter blivit dags för ett av den tyska fotbollens mest infekterade möten har det dock varit ovanligt lugnt i Hamburg.

Till största del beror detta naturligtvis på rådande pandemi och alla restriktioner som uppstått på grund av den. Ultrasgrupperingarna har under hela säsongens gång varit tydliga med att de inte tänker bistå med någon support på matcherna så länge det krävs vaccinpass för att beviljas tillträda arenan. Till dagens match spelar det dock ingen roll då endast 2000 åskådare kommer tillåtas vistas inne på Volksparkstadion. Så glöm den elektriska och spektakulära stämning som vanligtvis råder när det vankas derby.

En annan faktor till varför det varit så tyst inför kvällens möte är att St. Pauli den här säsongen överraskat allt och alla då man under höstsäsongen gick som tåget och toppar i skrivande stund tabellen. Dock har man nu tre matcher i följd utan någon seger i ligaspelet, men veckans dunderskräll i cupen där man besegrade och slog ut ett stjärnspäckat Borussia Dortmund med bland andra Erling Håland, Marco Reus och Jude Bellingham från start har nog fått spelarnas självförtroende att skjuta i höjden.

Med andra ord är det en på förhand tuff utmaning som väntar HSV och med det minst sagt usla facit gentemot stadsrivalen i åtanke är det få som vågar hoppas på en trepoängare. Värt att komma ihåg är dock att HSV den här säsongen inte har förlorat en match hemma på Volksparkstadion och är det lag i ligan som släppt in minst mål. Dessvärre har offensiven inte varit lika imponerande och det är en stor anledning till att HSV spelat oavgjort hela tio gånger då man bommat miljontals målchanser.

Vad som får undertecknad att känna en gnutta hopp inför i kväll är att HSV har en tendens till att överraska när man minst anar det. För första gången någonsin är det St. Pauli som kliver in som förhandsfavoriter och om det är något HSV haft en fäbless för genom åren så är det att slå ur underläge. Så även om det är en klen tröst är det ändå något att grabba tag om och som får åtminstone mig att hoppas på en efterlängtad revansch.

Annars är det mest ångest och nervositet som kommer prägla dagen innan det väl smäller på ett i princip folktomt Volksparkstadion. Då är det upp till bevis om spelarna har vad som krävs för att få sin upprättelse.

Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Kittel – Jatta, Glatzel, Alidou

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-01-21 06:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV