Lagbanner
2021-08-13 18:30

St. Pauli - Hamburger SV
3 - 2

Inför stadsderbyt: ”Dags för HSV att ta revansch”

Inför stadsderbyt: ”Dags för HSV att ta revansch”

I kväll har det blivit dags för säsongens första stadsderby då HSV beger sig till Millerntor för att utkräva revansch på antagonisten St. Pauli.

Säsongens viktigaste match står runt hörnet och det har blivit dags för ett Stadtderby! Sett till de två senaste säsongernas derbyfiaskon är det dags för HSV att ta revansch.

Senaste gången jag var nere och såg die Rothosen var mot just St Pauli på Volksparkstadion förra säsongen. Jag hade bilat ner tillsammans med min bror och far för att se på lite fotboll. På matchdagen hoppade vi av tåget vid Stellingen och såg det stora publikhavet som befann sig nedanför stationen. Derbykänslan låg i luften och stämningen var mycket god. Inför promenaden mot Volksparkstadion hade jag inskaffat mig en ”Fuck Bremen” halsduk och lite färdkost i form av en Currywurst och en Holsten. Där och då var det bara vinst som gällde men likt många andra gånger fick HSV supportrarna lämna arenan i besvikelse. Det blev en klassik HSV kollaps och det blev förlust med 2-0 mot ett väldigt dåligt motstånd. Något vi inte hoppas på i dag.

Dagens match spelas på andra sidan staden på Millertorn-stadion och det snackas om att det ska komma 700 HSV-supportrar så det lär bli stämning likt innan coronan.

HSV har annars inlett säsongen helt okej med en vinst och ett kryss i ligan och en vinst i tyska cupens första omgång. I premiären mot Schalke såg spelet bra ut men mot Dresden i ligan och Eintracht Braunschweig i cupen har det varit lite knackigare. Slarviga passningar, brist i försvarsspelet och oskärpa i avsluten har varit de bidragande orsakerna till att spelet inte har varit lysande. Skönt ändå att Simon Teroddes ersättare Robert Glatzel har lyckats göra två mål på sina inledande tre matcher trots att det har sett lite svajigt ut från forwardens sida.

Inför matchen har innermittfältaren Klaus Gjasula lämnat för SV Darmstadt 08. Han gjorde nog ingen nöjd och lämnar efter endast en säsong. In kommer även den svenska målvakten Marko Johansson från Malmö FF som troligast kommer vara tvåa bakom Daniel Fernandes. En affär som chokade mig då han inte direkt har lyst om honom i MFF buren. Men roligt med en svensk i laget.

St Pauli då. De har inlett starkt med fyra poäng på de två första matcherna av säsongen där de lyckades vinna med hela 3-0 mot fjolårets succé Holsten Kiel i premiären. De mäktade också med även vinna mot ärkerivalen Magdeburg i tyska cupen. Känslan är att om St Pauli, med sina fans i ryggen, kommer med för mycket energi till matchen kan det bli jobbigt. Inför de tidigare derbyna har HSV alltid varit klar favorit men inför detta derby känns det väldigt öppet. Något som i och för sig kan vara positivt då HSV spelar som allra bäst när de inte har någon press på sina axlar och som allra sämst när det är tvärtom.

Förhoppningsvis blir så fallet för nu är det dags för en seger. Senaste vinsten mot St Pauli var första säsongen i Zweite när man besegrade lillebror med 4-0 på Millerntor-stadion. Ge oss en sådan match igen. Jag struntar i hur det ser ut för nu börjar man törsta allt mer att få se en derbyvinst igen. Låt oss tysta publiken på Millertorn och höra HSV:s sånger eka längs gatorna i St Pauli!

Einmal HSV, immer HSV!

Auf geht´s Männer!

Gustav Bjäresten2021-08-13 07:15:00

Fler artiklar om Hamburger SV