Lagbanner
2021-08-22 13:30

Hamburger SV - SV Darmstadt 98

Inför SV Darmstadt 98: Allt annat än seger är ett misslyckande
Ska Hamburg studsa tillbaka efter den tunga derbyförlusten?

Inför SV Darmstadt 98: Allt annat än seger är ett misslyckande

Under söndagen tar HSV emot SV Darmstadt 98 på Volkparkstadion, en match som bara kan sluta på ett sätt, eller?

Hamburg kommer till matchen med stukat självförtroende och inledningen på säsongen har snabbt gått från duglig till katastrof. Derbyförlusten senast är knappast något som man bara skakar av sig och risken för att spelarna fortfarande är nedbrutna är stor. En annan oroande fakta är att under Hamburgs år i zweite har laget aldrig vunnit hemma mot Darmstadt.

Något som kommer att bli väldigt avgörande på söndag är om Tim Walter har valt att jobba defensiven eller inte. Hamburg spelar någon form av totalfotboll och lagets försvarsspel har verkligen fått lida. Visst har det stundtals varit underhållande att titta på, men det har inte varit speciellt vägvinnande. Antagligen är jag alldeles för hård i mina analyser och sett till poängskörden är säsongsinledningen ingen katastrof hittills. Men efter derbyförlusten – som jag ännu inte har bearbetat – är det svårt för mig att sitta och vara positiv.

En ljusglimt i mörkret är att Hamburgs skadelista inte är speciellt lång. Visserligen skadade sig Vagnoman senast i derbyt men i övrigt är i princip alla spelare tillgängliga för spel. Herr Walter har alltså många spelare att laborera med. Men, manövreringsutrymmet och förtroende kapitalet för chefstränaren blir mindre och mindre. Skulle laget inte nå ett respektabelt resultat på söndag är risken att fansen redan nu börjar att vädra sitt missnöje. Att Hamburg sparkar en tränare är som bekant inget ovanligt.

Gästerna då: Darmstadt inledde säsongen med två taka förluster, i den tredje omgången fick dock die Lilien fart under vingarna och vann med hela 6–1 mot nykomlingen Ingolstadt. Förra säsongen slutade laget på en imponerade sjunde plats, detta var mycket tack vare skytteligavinnaren Serdar Dursun, en spelare som numera representerar turkiska Fenerbahce SK. Inför årets säsong tippades Darmstadt betydligt längre ner i tabellen och någon riktig ersättare till Dursun har laget inte hittat. Vi kommer att få se ett bekant ansikte på mittfältet i bortalaget, nämligen Klaus Gjasula och det skulle inte förvåna mig om han står för karriärens bästa insats mot sin gamla klubb.

Allt annat än seger skulle givetvis vara ett gigantiskt misslyckande för Hamburg. Men i tanke på hur försvarsspelet har sett ut, hur säsongen har startat och hur svårt laget har för just Darmstadt skulle åtminstone inte undertecknad bli förvånad om det blir en ny förlust.
 

Samuel Zurawski2021-08-21 11:20:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV