Lagbanner
2021-03-12 18:30

Bochum - Hamburger SV
0 - 2

Inför VfL Bochum: Vinna eller försvinna

Inför VfL Bochum: Vinna eller försvinna

En ny tuff match väntar för HSV då man ställs borta mot serieledande Bochum och återigen känns det på förhand som en potentiellt säsongsdefinierande batalj.

Att det skulle kännas som ett rån att spela oavgjort mot Holstein Kiel var inget man hade förväntat sig. På förhand hade en poäng känts som ett steg i rätt riktning efter den senaste tidens resultat med förluster mot både tabelljumbon och den bruna sörjan.

Det var dock HSV som var det spelförande laget och som radade upp chanser. Men skärpan i avsluten fanns inte där och efter att slutsignalen ljudit var det en känsla av besvikelse och bedrövelse som sköljde genom kroppen. Som situationen utvecklat sig är varje poäng oerhört betydelsefull och i synnerhet mot toppkonkurrenter.

Förhoppningsvis känner inte spelarna sig lika nedslagna, utan kan betrakta matchen som ett fall framåt. För den utmaning som väntar härnäst kommer bli en tuff sådan då serieledande Bochum väntar på bortaplan. Återigen en batalj som känns potentiellt avgörande för om det kommer bli en återkomst till Bundesliga eller inte.

Gruvlaget från hidösa Ruhrområdet har så här långt haft en strålande säsong där Thomas Reis fått det mesta att stämma. Robert Zulj och Simon Zoller har levererat poäng på löpande band samtidigt som försvaret skött sig bra – vilket gör att man förutom att toppa tabellen även har bäst målskillnad i serien.

Höstens möte med HSV på Volksparkstadion gick man rättvist segrande ur med 3–1 och saker och ting har inte direkt försämrats sedan dess.

Dessvärre kan man inte säga samma sak om HSV som nu står på fem matcher i följd utan någon seger. Som tidigare nämnt dominerade man senast mot Kiel, men man måste också vara kapabla till att förvalta sina chanser om man ska börja skörda poäng.

Så visst hade förutsättningarna kunnat sett sämre ut, men det är trots det inte mycket som på förhand talar för att HSV kommer lämna Ruhrstadion med tre poäng i bagaget. Som vanligt ligger allt hopp på Simon Teroddes axlar då han just nu verkar vara den ende som vet hur man får bollen i nät.

Lagkapten Tim Leibold är även avstängd till den här matchen och på frånvarolistan hittar vi återigen Toni Leistner och Rick van Drongelen. Intressant är att Daniel Thioune verkar göra en förändring i startelvan då Amadou Onana väntas starta på David Kinsombis bekostnad. Den unge belgaren imponerade under inledningen av säsongen, men har den senaste tiden fått begränsat med speltid. Kanske han kan styra upp spelet och skapa möjligheter som tar Bochum på sängen. Den som lever får se.

Känslan är att det här är lite av en vinna-eller-försvinna-match. Visserligen finns det fortfarande en hel del poäng att spela om, men att skänka bort tre nya poäng till Bochum lär med största sannolikhet innebära att kampen om förstaplatsen är förlorad.

Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Gyamerah, Ambrosius, Heyer, Vagnoman – Onana, Hunt – Dudziak – Jatta, Terodde, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-03-11 18:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV