Lagbanner
Krönika: Ett rent och skärt självplågeri

Krönika: Ett rent och skärt självplågeri

Ett nytt fiasko har precis ägt rum då HSV återigen lyckats sjabbla bort segern genom ett sent insläppt mål. Livet som anhängare till HSV fortsätter vara en plåga.

Att följa HSV är rent och skärt självplågeri. Gång på gång blir du djupt besviken och med jämna mellanrum frågar du dig själv om det verkligen är värt all den energi och livsglädje det kostar att vara en trogen anhängare.
 
Personligen vet jag med mig att det är omöjligt för mig att sluta älska klubben. HSV är en stor del av mitt liv och identitet, och kommer vara det så länge mitt hjärta slår. Det kommer dock nog alltid innebära att jag bär med mig en oändlig sorgsenhet genom livet. Så känns det åtminstone just nu efter att ännu en gång blivit bragd på en smula eufori.
 
För återigen släppte vi in ett mål i slutsekunderna som blev matchavgörande. Något som blivit till en bedrövlig vana då det nu skett i tre av de fem matcher som spelats sedan uppehållet. Troligtvis kommer det kosta oss en återkomst till Bundesliga – och det kommer stå hela föreningen oerhört dyrt.
 
Att gå djupare in på tillställningen mot Holstein Kiel har jag ingen lust till att göra. Det var som vanligt en ont-i-magen-match utan någon struktur eller disciplin från spelarna. Precis så som det även såg ut under sluttampen av fjolårssäsongen när vi lade fällben på oss själva och lät både Paderborn och Union Berlin passera i tabellen.
 
Fyra matcher återstår och förmodligen kommer den näst sista borta mot Heidenheim bli direkt avgörande gällande vem som kniper kvalplatsen. Jag kan redan nu säga att jag vet hur det kommer sluta. Det kommer sluta med att vi även nästa säsong ställs mot Sandhausen, Erzgebirge Aue och Greuther Fürth.
 
Livet handlar om så mycket mer än bara fotboll, men just nu känns det verkligen inte så. 
Det blir några stingsliga dagar innan det redan på fredag är dags för nästa match då tabelljumbon Dynamo Dresden står för motståndet. Om vi nu ändå inte har för avsikt att nå en uppflyttning kan vi lika gärna hjälpa dem hålla sig kvar i ”Zweite”.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-06-08 23:10:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV