Lagbanner
Krönika: Vi ska tillbaka

Krönika: Vi ska tillbaka

Turen verkar slutligen ha vänt och med endast tre matcher kvar för säsongen har HSV saken i sina egna händer gällande en efterlängtad återkomst till Bundesliga.



HSV vann. På bortaplan. Utan att släppa in ett matchavgörande mål i den sista sekunden. Är det kanske nu man bör köpa sig en lott?
 
Som om inte det vore tillräckligt glädjande förlorade Stuttgart under söndagen deras derbymatch borta mot bottenlaget Karlsruhe. Detta innebär att HSV behåller andraplatsen inför den avgörande slutspurten som tar sin början redan nu på tisdag.
 
Osnabrück, Heidenheim och Sandhausen väntar i tur och ordning och den mittersta matchen är den som just nu är av störst betydelse. Det är nämligen den som i slutändan kan bli avgörande för om det blir en uppflyttning eller inte då även Heidenheim i allra högsta grad är med i toppen och slåss.
 
Det kommer inte som någon överraskning att det blir en rafflande säsongsavslutning. Varje år är det samma visa och har det inte varit en uppflyttning till Bundesliga som stått på spel har det varit fortsatt spel i den tyska fotbollens finrum. Man kan i varje fall inte beklaga sig över att det inte är spännande att följa den här klubben, även om det allt som oftast är på ett gastkramande vis.
 
Personligen är jag fortfarande allt annat än övertygad om att det kommer gå vägen. För stunden känns det oförskämt bra sett till resultaten under den gångna omgången samt det återstående spelschemat. Men vi får inte glömma bort att det var tabelljumbon Dynamo Dresden som besegrades tack vare ett mål under slutminuterna. Givetvis en lika blytung och förlösande seger för det, men det går inte att dra några större slutsatser av den matchen.
 
Om bara två veckor har vi svaret på om det blir en efterlängtad återkomst till Bundesliga. Innan dess ska tre matcher spelas och det är HSV som sitter i förarsätet då man har allt i sina egna händer. Något som får en ambivalent känsla att skölja genom min kropp med tanke på hur spelarna brukar prestera när pressen är som störst.
 
Trots det hoppas jag av hela mitt hjärta att laget inser att det ta mig fan är allvar nu och att det inte finns några som helst ursäkter att slarva bort det här gyllene läget. Tillsammans kan det här gå vägen och jag vill från och med nu se samtliga spelare och ledare knyta nävarna, spänna käkarna och ge allt de har under slutspurten.

För vi ska tillbaka dit där vi hör hemma.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-06-14 16:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV