Magdeburg - Hamburger SV

Kungarna av Hamburg - nu är vi snart tillbaka
HSV tackade St Pauli för visat intresse. Nu väntar nytt derby.

En vecka har passerat sedan den episka derbysegern mot stadsrivalen St Pauli. Under lördagen väntar ett nytt derby, då står Magdeburg för motståndet.

Vi börjar i rätt ände. Stadsderbyt mot Pauli - herregud. Det blev en tillställning på Volkspark ingen hade kunnat tänka sig. En match som innehöll mer eller mindre allt, mål, känslor, kamp men framförallt, tre poäng till hemmalaget. För att göra en lång historia kort, trots  en pigg start från hemmalaget så var det gästerna som tog ledningen med tio minuter kvar att spela av den första halvleken. Precis innan domaren blåste för halvtid skickade Jonas David in ett drömmål från 25 meter och lagen var lika efter 45.

Hamburg fick en magisk inledning på den andra halvleken, först satte Jatta 2-1-bollen och kort därefter ökade Heyer på till 3-1. Allt var frid och fröjd på Volkspark och Hamburg såg ut att gå mot en komfortabel seger. Mycket skulle dock hinna att ske innan matchen var slut. Först reducerade Pauli till 3-2, HSV kontrade med en högerkrok och satte 4-2 och minuten efter stod det 4-3 på resultattavlan. Det blev väldigt, väldigt långa sista 15 och helt ärligt satt undertecknad bara och väntade på att kvitteringen skulle ramla in. HSV lyckades dock att hålla undan och tog således en fundamentalt viktig seger. Kungarna av Norden, tillika kungarna av Hamburg, skickade tillbaka St Pauli in i skuggorna. Det finns få saker som slår känslan av att besegra den bruna sörjan, än mer tillfredsställande blir det när matchen var så otroligt betydelsefull för båda lagen.

Vi vänder nu blad. Fem matcher återstår av ligaspelet och under lördagen reser Hamburg, en kortare sträcka, för att möta Magdeburg. På pappret ett Nordderby, men givetvis inte HSV:s största rival. Magdeburg, med Cristian Titz vid rodret,  har stått för en habil säsong och placerar sig på en 12e plats i tabellen med 35 inspelade poäng, just nu ser det ut som att laget kommer att klara sig undan nedflyttningsracet. Viktigt att poängtera är att Magdeburg faktiskt besegrade HSV i årets första möte, således har HSV revansch att utkräva.

För att Hamburg ska ta en direktplats till Bundesliga krävs nu en stark avslutning. Hemmaspelet har genomgående varit starkt, det gäller nu att även bortaspelet flyter på. Kom ihåg att Walter och hans gäng faktiskt vann 8 bortamatcher i rad i början av säsongen, det var nytt rekord för ett lag i andradivisionen. Det ska mycket till för att HSV ska hamna utanför topp 3, men att genomlida ett nytt kvalspel är inget att föredra. Med en relativt fräscht trupp som är fylld av självförtroende är det bara tre poäng som räknas under lördag.
Fem matcher kvar att spela, snart är vi tillbaka i finrummet.

En sak till: Scheiss St Pauli - Nur der HSV