Lagbanner
Millerntor-Stadion, 2023-12-01 18:30

St. Pauli - Hamburger SV

Kungarna av Norden förbereder sig för strid
På fredagen bjuds vi på seriefinal och stadsderby

Kungarna av Norden förbereder sig för strid

Under lördagen tar St Pauli emot Hamburg på Millerntorn. Det är Stadsderby, det är seriefinal, vad mer kan begära?

Tittar vi på de senaste åren i zweite så måste det här vara det hetaste derbyt hittills. St Pauli har startat ligan med bravur och efter 14 omgångar leder antagonisten ligan, därtill är man obesegrade (!). Hamburg har sannerligen blandat och gett, eller rättare sagt, hemma vinner alltid och borta vinner man aldrig. Det är anmärkningsvärt hur mycket spelet kan variera så mycket beroende på vilket stad man befinner sig i.  Som tur är spelas ju faktiskt matchen i Hamburg, även om det är i ett mindre smickrande område. Om det är någon gång bortaspöket ska försvinna så är det verkligen nu.

På presskonferensen inför det 110:e stadsderbyt pratade Tim Walter en hel del om truppsituationen. med undantag för Ludovit Reis och Anssi Suhonen var alla spelare tillbaka på träningsplanen under veckan. Det fortfarande oklart om Ignace Van der Brempt och Sebastian Schonlau är spelklara tills på fredag. Defensiven har svajat en hel del under säsongen och saknaden av framför allt Schonlau har varit påtaglig.

Derbyna lever oftast sina egna liv och alla minns nog den galna matchen på Volkspark i fjol. Matchens betydelse går inte att ta miste på och för Hamburg är det bara att förberedda sig för strid. Det kommer med största sannolikhet att bli en jämn match med högt tempo, det säger åtminstone historien. Trots att de bruna leder serien så är det givetvis så att HSV har det starkare laget på pappret. Pauli kommer alltid att vara den andra klubben i Hamburg, det är inget att orda om, men det är inte alltid det ser ut så i derbysammanhang. Ge oss en seger, visa vilka som är kungarna av Norden och tvåla till brunsmörjan rejält.

St Pauli är St pauli och HSV är Hamburg
Auf gehts

Förväntade startelvor:

HSV: Heuer Fernandes - van der Brempt, Ramos, Hadzikadunic, Muheim - Meffert - Poreba, Benes - Pherai, Glatzel, Dompé

St Pauli: 
Vasilj - Wahl, Smith, Mets - Saliakas, Irvine, Hartel, Treu - Afolayan, J. Eggestein, Saad

Samuel Zurawski2023-11-30 22:43:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV