Lagbanner
2022-05-15 15:30

Hansa Rostock - Hamburger SV

Nu ska det avgöras- Ska HSV äntligen få säga farväl till Zweite?

Nu ska det avgöras- Ska HSV äntligen få säga farväl till Zweite?

Flashback. Det var cirka två år sedan HSV var i en liknande position inför sista omgången i Zweite, vad hände då? HSV kollapsade och föll med 5-1 mot Sandhausen. Det sätter verkligen igång nerverna inför söndagens drabbning mot Hansa Rostock. Ska HSV äntligen få säga farväl till Zweite?

Det är dags för slutomgången i ligan, och det kommer bli en nagelbitare. Schalke kunde förra veckan säkra sin uppflyttningsplats, men vilka ska göra dem sällskap? Det står mellan Werder Bremen, Hamburger SV och Darmstadt. Det är Werder Bremen som sitter i förarsätet och rivalerna behöver endast en poäng för att säkra sin återkomst. HSV behöver därför förlita sig på att Jahn Regensburg kniper alla poäng mot Werder Bremen för att laget ska kunna nå direktuppflyttning. Darmstadt ligger på samma poäng som HSV, men på grund av sämre målskillnad har de inte chans att ta tredjeplacering ifall HSV vinner och Werder Bremen tar poäng. Men det har ju hänt förr. 2020 hade HSV exakt samma förutsättningar men föll då pladask och därmed miste sin kvalplats, något som grämer mig än.

Hamburger SV har inför helgens match vind i seglet och har tre raka segrar i bagaget medan Hansa Rostock har kryssat sina fyra senaste matcher. Senast lagen möttes vann HSV med stabila 3–0, efter två mål av Robert Glatzel. En spelare man inte hade allt för höga förhoppningar kring inför säsongen men han har visat sig ovärderlig och har en andraplats i skytteligan med 21 fullträffar. Det mesta talar för att HSV-supportrarna ska få jubla på söndag och minst få fira ett säkrat kval till det tyska finrummet. I nuläget ser det ut som att VfB Stuttgart kommer stå för motståndet men den kampen är också levande i högsta grad.

Tim Walter kommer däremot bli tvungen att göra förändringar till helgens bortamatch. Josha Vagnoman som var tvungen att avbryta förra veckans match mot Hannover verkar vara tillgänglig till Walters förfogande men under onsdagen tvingades Anssi Suhonen att avbryta lagets träning. Suhonen drabbades av en fraktur på vadbenet efter att han tappade fästet i en duell och lär därmed missa helgens drabbning. Walter kommer därför tvingas till förändringar i startelvan. Den spontana tanken är att Walter använder Sonny Kittel i en mer central roll för att spela Faride Alidou på vänsterkanten, likt han gjorde innan Suhonen tog plats i startelvan. Alidou fick speltid senast, det tackade han för genom en halvdan insats där han bland annat missade öppet mål. Walter får därför hoppas att Alidou förvaltar förtroendet på ett bättre sätt i hans sista match påklädd HSV-tröjan, då Alidou redan signerat ett kontrakt med Europa League-finalisterna Eintracht Frankfurt.

Spänningen är stor inför avslutningen i ligan och det vore verkligen en bedrift av HSV att placera sig topp tre efter att laget sågs som uträknade bara för någon månad sedan. Det finns bara tre poäng på söndag, även om resultaten endast skulle räcka till uppflyttningskval är det alltid viktigt med en god känsla inför dessa dubbelmöten.

Matchen är 15.30 på söndag och sänds på Viaplay.


 

Ludwig Strömsten@ludwigstromsten2022-05-12 16:46:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV