Lagbanner
Paderborn står på tur – ny uppvisning av Terodde?

Paderborn står på tur – ny uppvisning av Terodde?

Efter en lyckad hemmapremiär tack vare Simon Terodde har det nu blivit dags för säsongens första bortamatch där luriga Paderborn står för motståndet.

Simon Terodde gjorde vad han är bäst på i premiären hemma mot Fortuna Düsseldorf – nämligen att göra mål. Hans två fullträffar innebar tre poäng och således en positiv start på säsongen efter debaclet i cupen några dagar tidigare.
 
Nu har det dock blivit dags att lägga premiären bakom oss och i stället blicka framåt mot nästa utmaning som Paderborn står för då säsongens första bortamatch står för dörren. En tillställning som på förhand kan sluta precis hur som helst då Paderborn som alltid är ett mysterium till klubb.
 
Glädjande är att Daniel Thioune har tillgång till samtliga spelare bortsett från Toni Leistner som är avstängd efter sitt omdömeslösa agerande som vi inte behöver gå närmre in på, samt Rick van Drongelen och Josha Vagnoman som båda är skadade. Den sistnämnde gjorde illa ett ligament under onsdagens träningspass och väntas bli borta i upp till fyra veckor. Bittert för ynglingen som den senaste tiden haft otur med skador och därmed inte kunnat bevisa sig fullt ut.
 
Till skillnad från HSV inledde Paderborn den nya säsongen med ett nederlag då man tvingades se sig besegrade av Holstein Kiel. Sedan dess har man lånat in en svensk i form av Svante Ingelsson, som tillhör Udinese men som kan lämna permanent nästa sommar. 22-åringen förväntas bli en viktig pjäs i Steffen Baumgarts lagbygge och är kanske tilltänkt som Klaus Gjasulas ersättare, som bekant gick till HSV i somras.
 
Paderborn har de senaste säsongerna studsat mellan Bundesliga och tredjeligan och är det något man saknat så är det kontinuitet. Men så här långt har man fått behålla den större delen av kärntruppen och kanske kan det innebära att man nu framöver kommer bli en något stabilare förening. Mötet med HSV kommer bli en viktig värdemätare.
 
Vid seger kommer HSV toppa tabellen och visst vore det härligt att kunna konstatera att vi inlett säsongen med att besegra två av de största konkurrenterna i jakten på en uppflyttning? Med en Terodde i form är det sannerligen ingen omöjlighet och mycket kommer handla om honom i kväll då han är vårt stora hopp framåt i banan.
 
Så låt oss hålla tummarna för att vi får bevittna en ny uppvisning och inleda den nya veckan på ett strålande humör efter att Paderborn jämnats med marken.
 
Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viasat Fotboll.
 
Preliminär laguppställning:
Heuer Fernandes – Gyamerah, Ambrosius, Heyer, Leibold – Gjasula, Onana – Jatta, Dudziak, Kittel – Terodde

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-09-28 07:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV