Lagbanner
2022-05-07 13:30

Hamburger SV - Hannover 96

"Pessimism eller optimism?"- Fokus på Hannover och slutspurten i ligan

"Pessimism eller optimism?"- Fokus på Hannover och slutspurten i ligan

Det är känslorna jag dras mellan när jag flertal gånger dagligen kollar tabellen med endast två omgångar kvar. Ska vi få fortsätta drömma eller ska tron om uppflyttning till högstaligan blåsa bort redan på lördag?

Efter en svajig vår har Hamburg nu gett sig någorlunda förutsättningar inför slutspurten i andraligan. Laget kommer senast från en betryggande 4-0 seger samtidigt som andra ligakonkurrenter tappade poäng. I helgen stundar Hannover, ett lag som i förra ligaomgången säkrade nytt kontrakt och således inte har något att spela för.

Senast HSV mötte Niklas Hults Hannover slutade det med en bitter 1-0 förlust den 5 december 2021. Hannover huserar i de nedre regionerna av ligan och har således inget att spela för då de de tidigt gav sig andrum från nedflyttningsstriden, men trots detta ser nog motståndarna fram emot att förstöra festen, då det är motivation nog att skjuta HSV bort från uppflyttningsdrömmarna. Enligt ryktena ska det vara ett fullsatt Volksparkstadion som säkerligen kommer göra sitt för att lyfta fram stadens största fotbollsklubb.

Så hur är känslan inför sluttampen i ligan? Pessimism eller optimism? Jag väljer optimism. Mycket av den känslan grundar sig i förra veckans betryggande 4-0 seger mot Ingolstadt samtidigt som lagen över oss i tabellen inte rosat marknaden. Werder Bremen kollapsade fullständigt förra veckan och tappade en tvåmålsledning till förlust samtidigt som antagonisterna St. Pauli kryssade mot Nurnberg. Schalke lyckades till slut vinna mot Sandhausen och segerregissören var, som alltid, Simon Terodde. Hamburg behöver därför vinna sina resterande matcher samtidigt som Werder Bremen eller Darmstadt måste tappa poäng. Inte det ideala utgångsläget inför två matcher kvar, men jag tar det! Som supporter är jag medveten om att känslan av optimism inte brukar vara långvarig, då laget ofta sviker när säcken ska knytas ihop men det kan gå vägen, för en gångs skull.

Inför helgens möte kommer Hannover till Hamburg med en ovis form. Laget har i och för sig en vinst i bagaget men kollapsade innan det mot Paderborn. Det ska därför bli intressant att se vilket lag Tim Walter kommer ställa upp inför drabbningen på lördag. Under säsongen har Walter fått det att stämma på flertal fronter där framförallt defensiven sett stabil ut, mycket tack vare mittbackslåset och Daniel Heuer Fernandes mellan stolparna. Robert Glatzel fortsätter att göra mål och Kittel vinner ständigt sina dueller på kanterna. Något jag tror de flesta anhängarna hoppas på är att Suhonen får fortsatt förtroende från start då han har sett pigg ut under de senaste matcherna. Den 21-åriga finnen har bidragit med fart, teknik men framförallt vilja. Något som uppskattas då finsken belönades, för cirka en månad sedan, med ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2026. Det har annars inte rapporterats om några nyheter i truppen och Walter lär således ställa upp med ett liknande lag som senast. För svensken Marko Johansson är det fortsatt inget nytt om hans situation i klubben, då han varit utanför matchtruppen sedan 19 mars. 

Inför matchen talar det mesta för att det ska bli en riktig fest i Hamburg under lördagen. Utsåld arena, god form och säkerligen motiverade spelare. Men en sak är säkert, Hannover kommer göra allt i sin makt för att förstöra festen på Volksparkstadion.

Matchen startar 13.30 på lördag och går att se på Viaplay. 

Ludwig Strömsten@ludwigstromsten2022-05-05 19:04:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV