Lagbanner
Eintracht-Stadion, 2022-07-17 13:30

Braunschweig - Hamburger SV
0 - 2

Premiären liknade en skräckfilm - Hamburg lyckades överleva
Robert Glatzel blev stor matchhjälte med sina två mål.

Premiären liknade en skräckfilm - Hamburg lyckades överleva

Hamburg startade ligasäsongen med att besegra Eintracht Braunschweig med 2-0. I tanke på hur chanserna var fördelade över 90 minuter ska HSV vara extremt nöjda med tre poäng.  

Då hade det blivit dags för en ny säsong igen. Samma tränare vid rodret som stod som förlorare mot Hertha för bara ett par månader sedan, bara en sådan sak. Inga stora förändringar i spelartruppen. På förhand kändes egentligen allt ganska behagligt inför bortamötet med Eintracht Braunschweig, verkligheten blev som så många gånger förr något helt annat.
 
Den första halvleken påminde mycket om en skräckfilm. Den glada, lyckliga och självsäkra familjen strosade runt i en relativt okänd stad. Det skulle bli en trevlig och härlig upplevelse där ingenting kunde fel. Men ni vet hur det fungerar. I staden springer samtidigt en tokig mördare runt och bara väntar på att förstöra den lilla familjen. Musiken och mystiken ökar och BANG, så slår mördaren till. Precis så kändes det under eftermiddagen på Eintracht-Stadion. Hamburg hade bollen mest hela tiden men man såg tröga, långsamma och ofarliga ut. Hamburg stod högt upp och hemmalaget ställde om så fort tillfälle gavs. Efter drygt en halvtimme hade Braunschweig kontrat fram ett gäng riktigt bra lägen och hade det inte varit för en storspelande Daniel Heuer Fernandes hade Hamburg gått till halvtidsvila i underläge med ett par bollar.  

I den andra halvleken fortsatte filmen. Braunschweig högg vilt och gjorde allt vad de kunde för att sätta kniven på rätt ställe. Hamburg såg skakade ut och allt talade egentligen för att hemmalaget skulle ta ledningen. Då klev Robert Glatzel in i handlingarna, mannen som under 67 minuter hade varit helt osynlig. Vuskovic nickade bollen mot mål efter en målvaktsretur, Glatzel blev helt ren någon meter från mål och stötte in 1-0. Det skulle inte dröja länge innan Hamburgs bäste målskytt den gångna säsongen skulle slå till igen. Inhoppande Amaechi satte fart under benen och skickade in ett inlägg som Glatzel mötte perfekt med pannan. Hemmalaget hade ytterligare ett par lägen innan Timo Gerach blåste för 90 minuter, men bollen ville inte in och Hamburg segrade i säsongens första match.  

Hamburg överlevde skräckfilmen och kom ut på andra sidan. Det är bara för Hamburgspelarna att ta av sig rånarluvorna och sätta sig på bussen hem. Det var sannerligen ingen imponerande premiär och det känns nästan absurt att laget höll nollan. Hade motståndet inte varit Eintracht Braunschweig hade resultat troligtvis varit annorlunda. Det såg aningen krampaktigt ut hos gästerna och det kommer krävas betydligt bättre insatser för att vara med och slåss om topplaceringarna i år. 

Men, en premiär är alltid en premiär och tre poäng är alltid tre poäng. Positivt var att DHF stod för en mycket fin och förtroendeingivande insats. Glatzel fick inleda säsongen på absolut bästa sätt och förhoppningsvis skickar han in minst 25 mål nya mål för klubben. Kul att Amaechi fick chansen, en spelare som har imponerat på försäsongen, kanske kan han bli lite av en Mr X i år?  

I nästa omgång väntar Hansa Rostock hemma på Volkspark. Låt oss hoppas att det blir en mer behaglig resa då. 

Eintracht Braunschweig: Hoffmann - Strompf (76. Ihorst), Behrendt, Decarli - Krausse (76. Henning), Nikolaou, Marx (76. Multhaupt), Pherai (88. Donkor), Kijewski - Kaufmann, Lauberbach (88. Schulz) 

Hamburger SV: Heuer Fernandes - Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim (90.+3. Leibold) - Meffert, Reis, Benes (60. Rohr) - Königsdörffer (60. Amaechi), Glatzel (90.+3. Bilbija), Kittel (83. David) 

Mål: 0:1 Glatzel (67.), 0:2 Glatzel (76.) 

Samuel Zurawski2022-07-17 19:45:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV