Lagbanner
Realistiska värvningar vid en uppflyttning

Realistiska värvningar vid en uppflyttning

Redaktör Filip Wollin har listat spelarna han tror skulle kunna vara någorlunda realistiska för HSV att värva i sommar vid en uppflyttning till Bundesliga.

Efter att ha listat spelarna jag drömmer om att få se i HSV vid en eventuell uppflyttning till Bundesliga har det nu blivit dags för mig att rada upp desto mer realistiska namn som skulle kunna tänkas förstärka truppen inför nästkommande säsong.
 
Eller ja, realistiska och realistiska... De flesta av spelarna är väl egentligen mer önsketänkande än de faktiskt är aktuella för en flytt till Hamburg i sommar, men i sådana här artiklar är det nödvändigt att tillåta sig använda sin fantasi.
 
Jag räknar kallt med att budgeten för spelarköp kommer vara klen och har därför tagit hänsyn till den aspekten, varpå majoriteten av spelarna antingen sitter på korta kontrakt eller vore tilltänka ansluta på lån. Los geht’s!



Anthony Modeste – Köln 
Romansen mellan Modeste och Köln är vida känd och det är i domstaden han hör hemma. Samtidigt har han den här säsongen inte på långa vägar lyckats leva upp till förväntningarna då han bara hittat nätet vid ett ynka tillfälle. Hur framtidsplanerna för honom ser ut vet vi inte, men med ett kontrakt till 2023 lär han kosta den del att köpa loss. Därför hade en utlåning till HSV kunnat vara en bra lösning. Fransmannen får chansen att få fart på karriären igen samtidigt som HSV får tillgång till en notorisk målskytt som kan hjälpa klubben att slippa behöva beblanda sig i en nedflyttningsstrid. 
 
Rouwen Hennings – Fortuna Düsseldorf 
En annan anfallare som hade varit ett välkommet tillskott är Hennings. 32-åringen har den här säsongen blixtrat till med elva fullträffar för bottenlaget Düsseldorf och har därmed bevisat att han håller för Bundesliga. Skulle föreningen åka ur förutsätter jag att han ämnar lämna då han förmodligen inte har lust att spela i Zweite. I så fall bör HSV sträcka ut en hand och försöka få till en återkomst. För den som inte vet fick nämligen Hennings en stor del av sin fotbollsutbildning i Hamburg och visst vore det vackert om parterna återförenades? I höstas förlängde han sitt utgående kontrakt med Düsseldorf, men hur länge det sträcker sig och om det även gäller för andraligan är inte uttalat.
 
Nils Petersen – Freiburg 
Med Petersen i truppen är du garanterad minst tio mål i Bundesliga. Nu har han varit i Freiburg i fem år och jag antar han fortfarande trivs som fisken i vattnet nere i det soliga sydvästra Tyskland. Men hade det inte lockat med en ny utmaning att försöka hjälpa HSV tillbaka till toppen av den tyska fotbollens finrum? Anfallaren vore med sin rutin och välutvecklade målsinne en perfekt spelare att luta sig mot i offensiven, och med ett kontrakt som löper ut 2021 borde han gå att värva för en skälig summa. 
 
Joshua Zirkzee – Bayern München 
Holländaren spås gå en ljus framtid till mötes och det är fullt förståeligt varför Bayern München knöt honom till sig för snart tre år sedan. Dock är det alltid svårt att som ung talang få regelbundet med speltid hos rekordmästarna och en utlåning hade gjort honom gott för att fortsätta utvecklas och samla på sig värdefull erfarenhet. HSV vore därför en vettig klubb att gå på lån till en eller två säsonger där samtliga parter blir vinnare.
 
Kai Pröger – Paderborn 
Mycket ska till för att Paderborn ska lyckas undgå en degradering och en av få spelare som visat sig vara tillräckligt bra för Bundesliga är Pröger. Yttern har noterats för två mål och sju framspelningar, vilket gör honom till deras bästa poängspelare. 27-åringen känns som en väldigt typisk HSV-värvning, och faktum är att han i sina yngre dagar faktiskt provtränade med andralaget. Så nog finns det en koppling alltid.

Laszlo Bénes – Borussia Mönchengladbach 
Den slovakiske mittfältaren har några turbulenta år bakom sig med svåra skador som hållit honom borta från spel en längre tid. Under andra halvan av fjolårssäsongen lånades han ut till Holstein Kiel och hittade där tillbaka till sitt gamla jag, vilket gjort att han den här säsongen fått rikligt med speltid i Borussia Mönchengladbach – fram till mitten av december. Sedan dess har han inte fått så mycket som en minut och säger sig själv vara besviken över att ha hamnat i frysboxen. Därför vore den ultimata lösningen att gå på en ny utlåning, men den här gången till en klubb i Bundesliga då han är för bra för Zweite.  
 
Grischa Prömel – Union Berlin 
Egentligen hade han känts mer aktuell som ett nytillskott inför den nuvarande säsongen, men inte kunde Prömel veta att han skulle åka på en tung skada och därefter ha svårt att spela till sig en startplats i Union Berlin. Den sista juni löper kontraktet med huvudstadsföreningen ut och allt pekar på att 25-åringen lämnar. Vore inte ett dugg förvånande om HSV gör ett försök att binda upp honom.
 
Niklas Dorsch – Heidenheim 
Jag har redan skrivit en artikel om Hamburgs intresse för Dorsch, som de senaste två åren varit en av de bästa spelarna i 2. Bundesliga. Tar HSV steget upp till Bundesliga kommer man med största sannolikhet göra ett försök att värva mittfältaren, vars avtal med Heidenheim bara sträcker sig till 2021.
 
Tobias Strobl – Borussia Mönchengladbach 
Det sägs att Strobl och HSV redan kommit överens med varandra om en övergång, förutsatt att det blir en uppflyttning till Bundesliga. 29-åringen, som hanterar att spela både i backlinjen och på mittfältet, känner till Dieter Hecking väl och var i ropet redan i vintras men blev som bekant kvar hos ”die Fohlen”.
 
Leonardo Balerdi – Borussia Dortmund 
Argentinaren har varit i Dortmund i en bra bit över ett års tid nu, men har inte fått mer än tolv minuters speltid i Bundesliga. Klubben säger sig ha stor tro på sin talang, men tydligen inte tillräckligt mycket för att ge honom chansen på allvar. En utlåning är aktuell och varför inte till HSV som är i behov av en stabil pjäs i försvaret?
 
Jorge Meré – Köln 
På tal om en stabil pjäs i försvaret vore Meré en fantastisk spelare att få in. Det var inte mycket mer än ett år sedan han kopplades samman med Barcelona och Inter, men av någon anledning har han den här säsongen fått skralt med speltid och det skulle förvåna mig om han inte kräver att få lämna i sommar. I så fall hoppas jag att Jonas Boldt visar vad han är kapabel till som sportchef, för att få in den 22-årige spanjoren vore verkligen välbehövligt.
 
Aleksandar Dragovic – Bayer Leverkusen 
Österrikaren har inte lyckats motsvara förväntningarna sedan han köptes in för snart fyra år sedan och den här säsongen har han allt som oftast fått finna sig i att sitta på bänken. Mycket talar för att en flytt blir aktuell till sommaren och då har HSV chansen att knyta åt sig en meriterad mittback till en lägre summa. Då det dessutom var Boldt som en gång i tiden tog honom till Tyskland borde Dragovic inte vara särskilt svårövertalad.
 
Waldemar Anton – Hannover 96 
Mittbacken såg ett tag ut att vara en potentiell landslagsspelare, men har på senare tid stagnerat i utvecklingen. Förmodligen hade ett nytt kapitel i karriären inte skadat och det hade gärna fått skrivas i Hamburg. Då Hannover inte kommer gå upp till Bundesliga förutsätter jag att Anton inte tänker stanna och med ett kontrakt till 2021 ska han gå att få loss för en rimlig peng.
 
Jiri Pavlenka – Werder Bremen 
Avslutningsvis har vi en potentiell övergång som skulle väcka starka känslor. Pavlenka har varit en av ligans mest framstående målvakter med tanke på klubben han representerar, men den här säsongen har han inte kunnat förhindra Werder Bremen från att riskera åka ur Bundesliga. Slutar det med en degradering för vår ärkerival kommer den tjeckiske målvakten utan tvekan tacka för sig, och visst hade det varit kul om han valde flytta de tio milen till Hamburg? Som en del andra spelare på listan har även han ett kontrakt till 2021.



Är jag helt fel ute eller finns det några andra spelare du tror vore aktuella för HSV vid en uppflyttning till Bundesliga? Tveka då inte att lämna en kommentar här nedanför.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-05 13:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV