Lagbanner
Roma rycker i sportchefen

Roma rycker i sportchefen

Efter att ha visat sina färdigheter under det gångna övergångsfönstret har intresset för sportchefen Jonas Boldt ökat.

Aldrig får det lov att vara frid och fröjd. När resultaten väl går vår väg är det något annat som ska skapa oro. I det här fallet handlar det om vår sportchef Jonas Boldt – som föga överraskande drar till sig intresse från större klubbar.
 
Egentligen är det väldigt väntat. Boldt har trots minimala medel att röra sig med lyckats svetsa samman en slagkraftig trupp som nu en gång för alla ska försöka nå en återkomst till den tyska fotbollens finrum. Under det gångna övergångsfönstret överträffade han sig själv genom att hämta in både Simon Terodde och Sven Ulreich utan att betala så mycket som en cent till varken Köln eller Bayern München.
 
Den förstnämnde har redan bevisat sig vara en lyckad värvning med fyra fullträffar på de två inledande matcherna. Ulreich debuterade i lördags mot Greuther Fürth och höll nollan trots att HSV spelade med en man mindre under större delen av den andra halvleken efter Toni Leistners utvisning.
 
Det går inget annat än att höja Boldt till skyarna för sitt fenomenala arbete – vilket inte gått ouppmärksammat förbi. Faktum är att det spridit sig hela vägen till den italienska huvudstaden, där AS Roma nu ska ha ställt in siktet på att locka över den gänglige tysken som mäter över två meter.
 
Huvudpersonen själv tonar ner spekulationerna som tog fart under den föregående veckan, men som nu växt sig allt större. Trots att han varit i samtal med italienarna säger han sig föredra att stanna kvar i Hamburg och slutföra resan med destination Bundesliga. Dock löper hans avtal med HSV ut nästa sommar och någon förlängning har man ännu inte lyckats enas om – vilket gör att oron inte minskar särskilt mycket bara för att Boldt säger sig trivas bra i sin nuvarande livssituation och att han gärna stannar kvar.
 
Efter sina många förträffliga arbetsinsatser har han gjort sig förtjänt av en rejäl löneförhöjning. Den stora frågan är bara om HSV har råd att ge honom den med tanke på den rådande världssituationen och den redan dåliga ekonomin. Förmodligen inte.
 
Däremot skulle man kunna göra en överenskommelse där Boldt förlänger sitt utgående avtal under hösten med premissen att han tilldelas en stor bonus vid en uppflyttning plus ökad lön från och med nästa sommar. För om HSV ännu en gång skulle gå miste om en uppflyttning bör han med all rätt ge sig i kast med ett nytt uppdrag.
 
Så låt oss hoppas på att klubben lyckas hitta en lösning för att få Boldt att förlänga sitt kontrakt och att vi når en uppflyttning så att han kan fortsätta hjälpa till att ta oss tillbaka där vi hör hemma.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-10-19 11:50:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV