Lagbanner
Ska vi få drömma om ett nytt cupäventyr?

Ska vi få drömma om ett nytt cupäventyr?

Efter två omgångar i ligan har det nu blivit dags för HSV att kliva in i DFB-Pokal när laget under lördagen reser till Bayreuth för att, förhoppningsvis, påbörja ett nytt cupspel med en vinst.

Förra årets resultat i den inhemska cupen skapade verkligen känslor för HSV-anhängarna. HSV avancerade ända till semifinal innan drömmen tog slut när SC Freiburg blev numret för stort. Men vilken upplevelse det var för klubben. Det var länge sedan det flödade en sådan entusiasm i klubben. Supportrarna kunde stå rakryggade och de kunde, för en gångs skull, vara stolt över en bedrift samt känna lite framgång. Förra årets cupäventyr fick oss verkligen att drömma, är det därför övermodigt att tro att de kan skänka oss denna känsla igen?

Sedan mitten av juli har Zweite varit igång, för egen del är det med en ångestkänsla eftersom jag ännu inte släppt nederlaget från förra säsongen. Tyvärr kunde HSV inte ändra på denna känsla efter inledningen i ligan. Laget har inlett med en vinst respektive förlust men spelet har långt ifrån glänst. Senaste matchen slutade med en 1-0 förlust mot Hansa Rostock efter ett baklängesmål i den 94:e minuten. Laget måste därför revanschera sig och det behövs därför ett bra resultat i cupomgången för att Tim Walter ska kunna styra skutan i rätt riktning igen.

När HSV nu går in i cupspelet är det ett ypperlig tillfälle för Walter att rotera i truppen och testa nytt eftersom laget ställs mot det betydligt svagare 3. Liga- laget SpVgg Bayreuth. Rapporterna har däremot indikerat på att Walter kommer fortsätta på den inslagna vägen för att spelarna ska lära sig spelsystemet ytterligare. Motståndarlaget SpVgg Bayreuth kickade också nyss igång säsongen, vilket de inledde med en 1-0 förlust mot Zweite-bekante Ingolstadt. Bayreuth-laget sägs spela väldigt låg och defensiv fotboll där fokuset ligger på att täppa till kanterna. Det hade därför varit intressant att se HSV centrera spelet för att öva mot liknande motstånd som de garanterat kommer ställas mot i ligan framöver.

Läget i truppen är en aningen förändrat från matchen mot Hansa Rostock. Mario Vuskovic som fick utgå mot Hansa Rostock, på grund av en handskada, var under onsdagen tillbaka i träning men sägs vila. En spelare som inte kommer finnas med på bänken denna match är Robin Meißner. Den unga anfallaren blev under veckan utlånad till Viktoria Köln. Annars har Walter tillgång till samtliga spelare från förra veckans trupp. Något som jag personligen hoppas på är att vi ska få se nyförvärvet Matheo Raab mellan stolparna för första gången i tävlingssammanhang. 

Känslan inför matchen känns aningen avslappnad och det känns på förhand som att favoriterna från Hamburg bara behöver sätta sig på bussen för att sedan kliva på den som vinnare. Men om det är något man har lärt sig från HSV är det att fallet sällan är sådant. Inledningsvis har HSV mer att bevisa och det ska därför bli intressant att se om Walters manskap rycker sig i kragen och levererar.

Matchen är klockan 15.30 på lördag.

 

Ludwig Strömsten@ludwigstromsten2022-07-28 13:57:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV