Lagbanner
Stjärnan ser ut att lämna – provocerar fram en flytt
Några fler segervrål på Volksparkstadion är inte att vänta av Jeremy Dudziak.

Stjärnan ser ut att lämna – provocerar fram en flytt

Jeremy Dudziak ser ut att få sin vilja igenom att lämna HSV och därmed förlorar klubben ytterligare en av sina viktigaste spelare till nästa säsong.

Tuffa tider råder i Hamburgs finare kvarter när vi ännu en gång har tvingats bevittna HSV gå miste om en uppflyttning till den tyska fotbollens finrum.

Förutom det monumentala fiaskot kan vi även konstatera att lagets bästa spelare ser ut att ha gjort sitt sista framträdande. Jeremy Dudziaks tid i klubben ser nämligen ut att vara till ända efter att ha hamnat i onåd hos den tillfällige tränaren Horst Hrubesch.

Anledningen till det är att Dudziak vid två tillfällen anlänt sent till lagsammanträden, vilket fick Hrubesch att bli så pass uppretad att han tog beslutet att suspendera mittfältaren under resten av säsongen. Således kommer 25-åringen inte till spel på söndag när det blivit dags för säsongens sista match mot Eintracht Braunschweig hemma på Volksparkstadion. Han har även lämnat hotellet laget befinner sig på för att inte riskera några sjukdomsfall inför den avslutande omgången.

Dudziaks uppförande vittnar om att han är missnöjd med tillvaron i HSV och att han försöker provocera fram en övergång under sommarens transferfönster. Inför den nuvarande säsongen fanns det intresse från klubbar hemmahörande i Bundesliga, men Daniel Thioune lyckades övertala honom att bli kvar en säsong till med löftet att man skulle ta steget upp och att han därmed snart skulle få spela i Bundesliga med HSV.

Så blir det som bekant inte och att Dudziak skulle acceptera ännu en säsong i andraligan, där utsikterna till att nå en uppflyttning är begränsade, känns inte troligt. Han vill helt enkelt vidare i karriären och det är fullt förståeligt.

Då hans kontrakt löper ut nästa sommar är en försäljning i sommar ett måste om man inte vill riskera tvingas släppa honom som bosman. I nuläget finns inga konkreta rykten som placerar honom i någon specifik klubb, men det lär inte dröja länge innan det blir ändring på den saken nu när det mesta talar för att en flytt väntar runt hörnet.

Givetvis är det ett oerhört tungt bortfall då Dudziak tillsammans med Simon Terodde varit lagets viktigaste spelare. Terodde har sedan tidigare gjort klart med Schalke och gör därmed sitt sista framträdande för HSV nu på söndag. Att hitta ersättare till duon kommer sannerligen bli en utmaning för Jonas Boldt, som dock visat sig vara en mästare på att hitta spännande eller meriterade spelare för antingen en spottstyver eller utan kostnad.

Vi får se om han även i sommar lyckas svänga med sitt trollspö, för det kommer krävas om vi ska få se ett – åtminstone på pappret – lika slagkraftigt lag till nästa säsong.  

Som sagt, det är minst sagt tuffa tider som råder och jag har en stark känsla av att de negativa händelserna inte tar slut med Dudziaks förväntade sorti.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-05-20 08:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV