Lagbanner
Truppläget i Hamburg- Stjärnan stannar

Truppläget i Hamburg- Stjärnan stannar

Hur är läget i HSV-truppen när de nu kickar igång säsongen 22/23? Många rykten florerar och HSV har äntligen gjort klart med sitt tredje nyförvärv samtidigt som en stjärna stannar.

Ja, Sonny Kittel kommer även säsongen 22/23 dra på sig HSV-tröjan för att ännu en gång försöka skjuta klubben till Bundesliga. Det såg länge ut som att Kittel skulle lämna Volksparkstadion men när de amerikanska klubbarna drog sig ur affären fick han komma tillbaka med förlåtelse i blicken efter att han försökt pusha för en övergång. Bakgrundhistoriken kring Kittels önskan om att lämna grundar sig i att han inte känner förtroendet längre från varken klubb eller supporters, ett förtroende som inte höjts under den senaste tiden. Vänsteryttern har under de senaste säsongerna varit en given startspelare genom de olika tränarna och hans kvalité är inte diskutabel då han ofta visar sin klass. Kittel kommer däremot vara tvungen att vinna tillbaka det fina förtroendet från supportrarna, något jag ser Tim Walter kommer hjälpa honom med då det inte går att ha honom utanför startelvan

En annan spelare Walter säkerligen kommer ge speltid är nyförvärvet Laszlo Benes från Borussia Mönchengladbach. Benes är en spelare som Walter tidigare hade att göra med i Hostiel Kiel och den 24-årige slovaken noterades för 14 matcher förra säsongen, varav 13 i Bundesliga. Han har dessutom hunnit med sju A- landskamper med Slovakien där han stått för ett mål. Benes har skrivit på ett kontrakt till 2026 och deltar redan på truppens försäsongläger. Den centrala innermittfältaren ser Walter säkerligen som en förstärkning efter att David Kinsombi lämnade för Sandhausen.

HSV kommer även behöva kolla på en ersättare för Mikkel Kaufmann. Dansken har nämligen gjort klart med att han inte kommer återvända till Volksparkstadion iklädd HSV-tröja utan stå på andra sidan med Karlsruher. De hetaste ryktena om vem som kan ersätta Kaufmann är fortsatt Dynamo Dresdens Ransford-Yeboah Königsdörffer som kan spela både ytter och anfallare.

Walter sägs dock inte nöja sig med Königsdörffer då det ryktas om att han vill utöka den offensiva bredden ytterligare. De namnet som ryktas vara närmast HSV är Emir Sahiti då det rapporteras om att han till och med befinner sig i Hamburg. Sahiti tillhör för stunden Hajduk Split och den 23-åringe landslagsmannen från Kosovo stod för fem mål samt fyra assist i ligan denna säsong. Han är dessutom gammal lagkamrat med Mario Vuskovic, vilket talar för att mittbacken lagt in ett gott ord om klubben. En annan spelare som HSV verkar vara intresserade av är Jean-Luc Dompé som tillhör Zulte Waregem i belgiska ligan. Den franska 26-åringen stod för två mål och fjorton assist i ligan denna säsong men med tanke på att Sahiti verkar väldigt nära ses nog Dompé som ett alternativ ifall affären med Sahiti spricker.

En annan spelare som möjligen kan lämna är Josha Vagnoman. Den unga ytterbacken ryktas få ta steget upp till Bundesliga då Stuttgart sägs vara intresserade av den vindsnabba 21-åringen. HSV lär däremot inte släppa honom billigt och det sägs att de har begärt €8 miljoner för honom. Ett pris som jag har svårt att se Stuttgart slänga upp med tanke på hans skadehistorik. En förhandling det ska bli intressant att se vilka gick vinnande från då det rapporteras om att Vagnoman är väldigt nära Stuttgart.

Det talar för ett väldigt intressant övergånsfönster för HSV, mycket på grund av att många spelare redan har lämnat eller ryktas bort. HSV- anhängarna lär därmed få se många nya ansikten när ligan startar i början av augusti. Nya ansikten ses däremot redan på försäsongen från ungdomsakademin. Den 16-årige Omar Abdel Megeed visar redan upp sina egenskaper för Walter och han sägs ha en lysande tid framför sig.

Zweite kommer nästa säsong inte vara lika slagkraftig efter Werder Bremens och Schalkes uppflyttning. Därför bör HSV-ledningen se sin chans att öka sina chanser för uppflyttning genom att förstärka truppen ytterligare. Det finns många rykten på offensiva positioner men det finns fortsatt lagdelar som kan behöva förstärkas för att HSV äntligen ska få säga farväl till Zweite.

Ludwig Strömsten@ludwigstromsten2022-06-22 19:13:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV