Lagbanner
Världens bästa andraliga är tillbaka - här är allt från HSV
I omstarten ställs HSV mot Eintracht Braunschweig

Världens bästa andraliga är tillbaka - här är allt från HSV

Det är drygt två månader sedan Hamburg spelade ligafotboll, och mycket har hänt i föreningen sedan dess. Här kommer ett försök till att delge de mest braskande rubrikerna under vinteruppehållet.

Vi tar och börjar med vad som har hänt på spelarfronten, det är nämligen en hel del. Tim Leibold, högt aktad av de flesta supportrar, fick aldrig tillbaka sin plats i startelvan efter sin korsbandsskada. I början på januari valde HSV och den före detta kaptenen att bryta kontraktet och gå skilda vägar. Leibold är nu klar för spel i Sporting Kansas City i MLS. En annan spelare som det har skrivits otroligt mycket om är, Sonny Kittel. Lagets nummer tio har försökt att lämna klubben vid två tillfällen och genomgick en läkarundersökning i Saudiarabien så sent som den 26 januari. Trots alla dessa turer pekar allt på att Kittel faktiskt blir kvar i Hamburg, men det är ingen vågad gissning att han istället försvinner till sommaren.

För de som har hängt med har också HSV drabbats av mittbackskris. Tyska fotbollsförbundet valde att stänga av Mario Vuskovic på grund av ett positivt EPO-test (dopningstest). Sedan beslutet föll har mittbacken befunnit sig i sitt hemland Kroatien för att rådgöra med sin familj, rådgivare och sina fem advokater om hur han ska gå vidare. Ett mycket, mycket tungt tapp för Hamburg. Som lök på laxen, som salt i såret och som citronsaft i ögat har också Jonas David råkat ut för en skada och kommer att bli borta under en längre period.

Nu till något mer positivt, spelare in. Hamburg har förstärkt laget med tre nya spelare, det handlar om Noah Katterbach, Francisco Montero och Andras Nemeth. Vänsterbacken, Noah Katterbach ansluter på lån från Köln och fyller således luckan som skapats efter Tim Leibolds flytt. 29-åringen ska fungera som en backup bakom Miro Muheim. Nästa lån på listan är mittbacken och Besiktas-spelaren, Francisco Montero. I och med Hamburgs mittbackskris var det en nödvändig värvning för klubben. Spanjoren har dock varit åsidosatt i Turkiet och har endast spelat tre matcher den här säsongen. Det sista och tredje nyförvärvet är den 20-årige anfallaren, Andras Nemeth. Ungraren ansluter från belgiska Genk och har skrivit ett kontrakt fram till 2026.

Nu till lite annat smått och gott. Chefstränare, Tim Walter har hunnit med att skriva ett nytt kontrakt med klubben som gäller fram till juni 2024. HSV har också fått förlängt med den ”dynamiska” styrelseduon, som de själva kallar det, Jonas Boldt och Dr. Eric Huwer. Den spontana känslan är positiv, inte minst gällande Jonas Boldt som undertecknad håller väldigt högt.Till sist, Hamburg har hittat en överenskommelse med sin tidigare sportchef, Michael Mutzel och därmed förhindrat ett eventuellt nederlag i rätten. När Mutzel släpptes av HSV strax innan säsongsstarten valde han då att försvara sig juridiskt och stämde klubben. Tvisten är nu löst internt och enligt uppgifter landade kalaset på en bit över fyra miljoner – rakt ner i fickan på Mutzel.

Vi avslutar kort med det sportliga. Hamburgs sista match innan uppehållet spelades hemma mot Sandhausen och slutade med 4-2-seger. Det var en match med högt underhållningsvärde där Bobby Glatzel till slut satte spiken i kistan i matchens 80:e minut, segern innebar att HSV gick till vinteruppehåll som tabelltvåa.

På söndag är det äntligen dags för zweite liga igen när nykomlingen Eintracht Braunschweig kommer till stan. Första mötet lagen emellan – förövrigt säsongens första match – slutade med bortaseger (2-0) för die rothosen, Glatzel stor segerorganisatör den gången. Det är alltid svårt att veta vart lagen står efter ett långt uppehåll och det brukar ta några omgångar innan maskineriet tuggar igång på allvar. Braunschweig är dock ett högst överkomligt motstånd och på förhand talar det mesta för HSV.

Hoppas att ni känner att temperaturen börjar att stiga igen, undertecknad kommer att försöka skriva så mycket som möjligt under resterande delen säsong. En sak till(!) jag vill rikta ett stort tack till Filip Wollin som gav mig förtroendet att skriva här på Svenska Fans. Filip har nu lämnat sidan och om ni inte redan har hört av er med lyckoönskningar, gör det.

Nur der HSV.

 

Samuel Zurawski2023-01-27 15:50:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV