Lagbanner
Vem ska försöka ersätta Terodde?

Vem ska försöka ersätta Terodde?

Simon Terodde är snart ett minne blott och HSV är därmed tvungna att agera under sommarens transferfönster i ett försök att ersätta honom.

Till nästa säsong kommer HSV inte längre ha Simon Terodde till sitt förfogande, eftersom den 33-årige målmaskinen i början av månaden presenterades av Schalke som ett av deras nyförvärv inför den kommande sejouren i andraligan.

Således måste minst en ny anfallare hämtas in under sommarens övergångsfönster då anfallsbesättningen endast består av Manuel Wintzheimer och Robin Meißner. Visserligen två spelare med stor potential, men om HSV ämnar vara med och slåss för en uppflyttning krävs det att man spetsar till offensiven.

I dagsläget finns det fyra spelare som kopplas samman med en övergång till Hamburg och känslan är att åtminstone en av dem kommer presenteras innan den nya säsongen tar vid. Här nedanför har undertecknad listat dem samt skrivit en kommentar om hur stor sannolikheten är att vi får se dem representera ”die Rothosen”.

Serdar Dursun (29) – Darmstadt 98
Inför den sista omgången som spelas nu på söndag är det Dursun som toppar skytteligan med sina 25 fullträffar – vilket är två fler än Terodde. Darmstadts anfallare gör sitt livs bästa säsong och det är inte förvånande att han har ögonen på sig från flera klubbar. Speciellt inte då han sitter på ett utgående kontrakt, vilket innebär att han kommer vara gratis att plocka in.

Union Berlin uppges sitta i förhandlingar med hans agent och nog lockar det mer att spela i Bundesliga än för ständigt misslyckade HSV. Dock ska man ha i åtanke att Dursun är född i Hamburg och kanske kan det vara en aspekt som gör att han väljer bort huvudstadsklubben för att i stället återvända till sin födelsestad. Det vore oerhört välkommet då han i nuläget är det bästa alternativet.

Philipp Hofmann (28) – Karlsruher SC
Redan inför den här säsongen var Hofmann på tapeten för en övergång till HSV, men som bekant blev det i stället Terodde som anslöt. Hans avtal med Karlsruhe löper ut om ett år och förmodligen är klubben allt annat än sugna på att släppa honom som bosman, så det känns högst troligt att han kommer lämna i sommar.

28-åringen har visat sig vara en habil anfallare i andraligan och har den här säsongen noterats för 20 poäng (13+7) – vilket får anses vara fullt godkänt. Med bättre medspelare omkring sig skulle han säkerligen kunna putsa till siffrorna ytterligare.

Just nu känns han som förste reserv bakom Dursun om han väljer att nobba HSV.

Marvin Ducksch (27) – Hannover 96
Den tidigare Dortmund-talangen har likt Terodde visat sig vara en pålitlig målskytt i andraligan, men är inte tillräckligt bra för att leverera i Bundesliga. Utan honom till sitt förfogande hade Hannover eventuellt tvingats ”fira” sitt 125-årsjubileum med en degradering då han är både klubbens bästa målskytt och framspelare.

Hamburg är ingen främmande stad för Ducksch då han efter att ha blivit ratad av moderklubben Dortmund kritade på för St. Pauli, där han spenderade ett halvår innan han lånades ut till Holstein Kiel. Hos ”Storkarna” fick han ordentligt med fart på karriären och kammade hem skytteligan.

Utan tvekan en intressant spelare som bevisat att han vet hur man skriver in sig i målprotokollet, men känslan är att det finns en stor risk att han mycket väl kan bli en ny Lukas Hinterseer vid en flytt till HSV. Sannolikheten för att han ansluter känns inte jättestor.

Michael Frey (26) – Fenerbahce
Här har vi lite av en outsider. Frey står under kontrakt med Fenerbahce även nästa säsong, men har det här året varit utlånad till belgiska Waasland-Beveren, där han fått igång karriären då han mäktat med tolv fullträffar.

Schweizaren har dock erfarenhet av spel i tyska andraligan då han förra säsongen var utlånad till Nürnberg, men det utan att imponera nämnvärt. Så varför HSV skulle vara intresserade efter en helt okej säsong i belgiska ligan är högst oklart. Speciellt då han kommer kosta att köpa loss från sitt kontrakt. Med största sannolikhet bara ett rykte utan någon större substans.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-05-21 09:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV