Hur skall truppen minskas?

En av de stora frågetecknen förra säsongen var kontinuitet och mängden spelare. Jag hade enorma problem att få ihop någon form av liknande spelsätt eller spelare som hängde ihop med idéer som Matarazzo hade. VfB hade flest spelare av alla igång under 21/22. Bara antalet mittfältare var runt 15 stycken Det handlade inte så mycket om skador utan om dålig form, Matarazzos vetighet och motstånd. För att undvika detta under 22/23 måste han sålla i laget och göra det inom kort. Hur kan det komma att se ut när Silly Season 1/9 är slut?

Målvakter:
Han kommer att behöva sina tre målvakter under året, 
Florian Müller verkar vara första-val fortfarande; med Fabian Bredlow bakom som bra reservmålvakt. Florian Schock finns som tredje-målvakt, men han får nog inte spela en enda minut detta år utan hjälpa till i VfB II i den mån det går. En intressant resa gör Dennis Seimen, som varit med på träningslägret och som ses som Tysklands nästa stora målvaktstalang. Endast 17 år gammal, men redan på väg in i ett VfB II-lag. 
Veans tid i VfB är nog räknad. Sedan är det dock magert med mittbacksmöjligheter. Antonis Aidonis och Maxime Awoudja som kommit tillbaka från lån är inte tillräckligt bra och kommer nog att lånas ut. Om det är någonstans som VfB behöver stärka sitt lag så är det centralt i backlinjen. 

Yttersidorna
Om man sedan tolkar Matarazzos spel att han vill ha fem mittfältare, dvs två s. "wing-backs", så finns det ganska mycket alternativ. 
Här verkar det som att chanserna primärt öppnas upp för Stenzel, Josha Vagnoman, Silas och Coulibaly. Sämst chanser att ta sig in verkar Klimowicz och Massimo ha. Det har varit rykten om deras framtid och diskussioner om Bielefeld, Bochum och även Bremen för dessa. 

Centralt 
Två centrala defensiva mittfältare och en offensiv mittfältare ger en intressant formation. Alltid uppställd som etta är Wataro Endo. Vem som spelar bredvid honom är inte alltid säkert. Orel Mangala har varit "seedad" tidigare , men framryckande spelare som Ahamada och Nartey har gjort det bra. Unge Enzo Millot kan flyttas in som defensiv mittfältare, men kan också bistå offensivt där Chris Führich ofta skall spelas.Här lkans också unge Lilian Egloff bli ett val., Hans utveckling under träningslägret har varit lysande vad jag förstår. Även ungdomlige Laurin Ulrich - der Shootingstar" - kan få en del speltid. 

Här ser det hittills sämre ut för turken Beyaz, tyske Klement, nordmakedoniern Churlinov och brittiske Mola. 

Anfallet
Mycket här hänger på Kalajdzics framtid. Klart är nog att han vill till en större klubb. Han är annars naturligtvis förste man in i anfallet. Sedan finns Faghir, Sankoh, Tiago Tomás, nye Perea och även unge Kastanaras. 
Vad jag förstår så verkar inte Alou Kaol skapa tillräckligt mycket rubriker och kan möjligen lånas ut.

Men.. mycket är kvar av försäsongen. 

Magnus Falk2022-07-13 19:25:56
Author

Fler artiklar om Stuttgart