Inför Eintracht Frankfurt - VfB

Fredi Bobic är namnet på allas läppar idag. En gång i tiden kommen från slovenska Maribor till Schwaben, uppvuxen i den lilla gemytliga staden Ditzingen och sedermera Stuttgarter Kickers och VfB Stuttgart. "Das Magische Dreieck"-medlem med Elber och Balakov och även sportchef i VfB en kort stund. Numera har han dock klivit fram som framgångsrik sportchef i Hessens stora lag- die Adler aus Frankfurt. Men, det stormar kring herr Bobic just nu. Det har fladdrat runt data kring hans möjliga framtid i klubben och det flörtas vilt med huvudstadsklubben Hertha BSC Berlin, där han en gång spelat och där hans familj bor. Herthas tränare Pál Dardai säger "ich bin ein Fredi-fan" och det spär ju på ryktena. 

Jag kör igång matchupptrappningen.

Hessens huvudstad väntar. Frankfurt var ett tag min närmsta storstad och jag kan staden väldigt väl. Innerstadens Zeil, Römer, Mainufer, Gallus, Sachsenhausen och de omkringliggande ställena Hanau, Niederrad, Oberursel, Kronberg, Taunus med mera. Jag har firat midsommar i staden, jag har varit full och dum på nattklubbar, jag har varit på vinprovning, åkt båt, glidit runt i natten med leende och ångest, jag har åkt på bilorientering i Taunusskogarna. Jo, jag kan staden, som jag också sett min äldste son ta till sitt hjärta. På Waldstadion -eller Commerzbank-Arena- har jag även sett amerikansk fotboll, så staden kan jag alltför väl. 
Eintracht Frankfurt är VfBs motståndare i helgen. Fredi Bobic binder ihop lagen ordentligt, men här finns en hel del intressanta kopplingar. Båda franska ynglingar i form av den ytterligt lovande Evan N'Dicka och VfBs Tanguy Coulibaly, som båda står inför ett större genombrott, vi har Filip Kostic, som i princip tvingade sig bort från VfB och gick via HSV till Frankfurt, Steven Zuber-Schweizaren - var hos VfB på lån ett tag och sedan har vi den stora japanska länken. Eintracht Frankfurt har Makoto Hasebe- en 37årig passningsskicklig, spelkunniug japan i defensiven och tekniske Daichi Kamada på mittfältet. Japanen är tillsammans med Filip Kostic, Sanco och Thomas Müller - de spelare i Bundesliga som levererat flest målgivande passningar. Knivskarpa geniala passningar från den kloke japanen som VfB får se upp med. Mot dem Wataro Endo, VfBs maskin på  mittfältet. En av de spelare som löper mest i hela Bundesliga. han snittar på nästan 11 km per match, vinner massor av mark, täcker ytor och gjorde senast två mål. Hela Nippon står på tå och tittar på denna match mellan ligans främsta japaner (ja tillsammans med Ritsu Doan i Bielefeld då). 

Tränare Adi Hütter ställde om laget efter ju.Han släppte holländaren Bas Dost under vinterpausen och från en 3-4-1-2-uppställning med Silva-Dost, så har han nu lämnat André Silva ensam på topp och spelar 3-4-2-1 med Kamada, Younes eller lånet Luca Jovic bakom. Portiugisen Silva är en sensationellt bra forward med fart, teknik och skott. 21 mål- en hel del på straff, men portugisen är aktiv i straffområdet och behöver inte mycket tid för att näta. Ofta direktskott, bollar som studsar snett och han nyper till. Kostic, Durm eller Kamada ligger oftast bakom. 
Det är ett offensivt lag som kommer till spel. Hütters gossar spelar snabbt,ställer om, kommer från kanterna oftast och har offensiva mittfältare i Jovic, Younes, Barkok med flera som stöter upp bakom Silva. 

Laget
Trapp - Tuta, Hinteregger, Ndicka - Sow, Hasebe - Durm, Kamada, Younes, Kostic - Silva

VfB Stuttgart
Det börjar långsamt hända intressanta saker i Schwaben. Matarazzos plan med unga hungriga spelare gör att skillnaderna mellan lagen inte är så stora. 3-4-2-1-spel med löpstarka ytterspringare, två centrala "Kampfschwein" i Endo-Mangala, med löpvilliga yttrar i Wamangituka-Borna Sosa och nye Kalajdzic på topp som svår att möta i luften. Men tittar man på VfB så finns det mer att hämta. Äntligen verkar greken Mavropanos ta mer och mer plats. Ifjol i Nürnberg var han lysande, men det har tagiut tid att växa in i positionen i tre-mannabacklinjen, Kempf och Anton har tagit hand om centrala backlinjen och Waldemar Anton har varit så pass bra att man antar att Jogi Löw långsamt börjar titta efter honom. 
Mot Frankfurt kommer Matarazzo utan skador, så laget som gick upp mot Schalke 04 borde starta. Nico Gonzales är på gång igen, men måste sitta i karantän till helgen och möjligtvis tar han plats på bänken. 

Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Mangala - Wamangituka - Castro, Klimowicz - Kalajdzic

2016 vann VfB i Frankfurt senast. Då med 4-2. Intressant är att Filip Kostic då nätade för VfB. Nu möter han sitt gamla lag. För att fullkomligt notera skiftet i lagbyggnationen, så är ingen spelare kvar i Eintrachts startelva idag och i VfB- endast Daniel Didavi. Det har hänt grejor. 

Match lördag i Frankfurt. 


 

Magnus Falk2021-03-05 21:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart