Deutsche Bank Park, 2023-11-25 18:30

Frankfurt - Stuttgart
1 - 2

Inför Eintracht - VfB

Inför Eintracht - VfB

På lördag skall min ohängde äldste son och jag se hocley i hemstaden. LHC möter Örebro. Jag antar att vi har någon form av samförstånd då. Möjligen. 
Tre timmar senare har vi inte det. 
Då möts hans Eintracht Frankfurt mitt VfB Stuttgart. Inte för att vi brukar käbbla eller skicka hatiska meddelanden till varandra, men kanske är det lite känslor i alla fall. Denna gången. För just i år verkar VfB faktiskt ha ett lag som biter sig fast i toppen. I alla fall ett tag. Det var ett tag sedan. Väldigt länge sedan och jag går fortfarande och väntar på det stora fallet ned för den pediestal VfB just nu sitter på. 
Kanske är örnarna från Frankfurt laget som skall peta ned dem och visa upp för alla fans att detta var en chimär, en hägring, för inte kunde vi väl tro att VfB skulle vara med och leka i toppen. Leka med Bayern, Dortmund, Leverkusen och Leipzig. Fast.. vi slog ju Dortmund precis.. så.. 

Hursomhelst; VfB skall till Hessen och Frankfurts stora arena i skogen. En gång i tiden Waldstadion, sedan Commerzbank Arena och nu Deutsche Bank Park. Det sistnämnda ett riktigt styggt namn. 

Något om förutsättningarna

Eintracht FRankfurt kommer med fem raka utan förlust. Tre segrar och två oavgjorda. Senast 2-2 mot Bremen och innan det segrar mot Union Berlin, Heidenheim, en stark seger mot Hoffenheim och oavgjort mot BVB, 
Årets upplaga börjar långsamt få form. En hel del nya intressanta spelare växlar in. Hugo Larsson, Elyes Skhiri, OMar Marmousch, Robin Koch, Phillip Max, Pacho, Chaibi.

Dino Toppmöller är tränare för Frankfurt och han har naturligtvis inskrivet i sitt minne vad hans pappa Klaus Toppmöller en gång sade när han var tränare för Frankurt och man var på väg mot titeln, haqde hängt av Bayern(trodde han) och sade "Bye bye Bayern". Naturligtvis kom FC Bayern bakom och gick om, Klaus Toppmöller avgick och hans rykte fick en skaplig törn. Dino Toppmöller har en mer balanserad syn och har en bred, stark trupp och stor konkurrens. Robin Koch och Sebastian Rode är utanför laget på grund av skador.

Laget
Trapp - Tuta, Pacho, Smolcic - Buta, Skhiri, Larsson, Max - Chaibi, Knauff - Marmoush

VfB Stuttgart så?
Ja, spelarna är åter tillbaka från landslagsspel. Guirassy är åter från landslagsspel, men Hoeness menar att det finns viss trötthet efter resan och detta kan öppna för att Undav startar. Men det kan finnas en möjlighet att två forwards spelar. VfB har flera spelare med bra formbesked. Millot, Guirassy, Undav, Führich och längst bak spelar Nübel, som varit utmärkt i målet.

Nübel - Vagnoman, Anton, Zagadou, H. Ito - Karazor, Stiller - Millot - Leweling, Führich - Guirassy

Magnus Falk2023-11-24 19:59:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart