Inför Frankfurt - VfB

Mitten av 1994 var jag på Commerz-Bank-Arena. Det var dock ingen match med Eintracht Frankfurt utan en match i den mycket spännande, väldigt konstiga och publikfriande amerikanska fotbollsligan i Europa. Denna gång var det Frankfurter Galaxy mot Scottish Claymores. Festen i parken utanför startade tidigt, vi var på plats och såg när cheerleaders och publik anlände. 
När nu VfB Stuttgart kommer till arenan idag är jag inte på plats, men har stora förväntningar på matchen. VfB Stuttgart har ett läge som gör att de måste börja vinna om det inte skall börja pratas lite om laget. Två förluster på tre matcher och åtta insläppta mål. JO, ok, VfB har skyfflat in sju mål samtidigt, men viktigt att få en struktur på säsonge och det samma gäller motståndarna med gamle Wolfsburg-ledaren Glasner vid rodret. Två oavgjorda på tre matcher och när nu lagen återkommer efter landslagsuppehållet så är det två tränare och lag som vill ha en vinst för att vända trenden. 

Eintracht Frankfurt
Tyvärr har undertecknad förlorat min son till dessa örnar som vecklat ut sina vingar och fångat in honom. Så kan det vara och jag förebrår honom inte alls, Frankfurt är ett lag som är lätt att gilla och tycka om. Jag har själv tillbringat åtskilliga timmar i staden och kan den mycket väl. När jag bodde i Tyskland var Frankfurt den största staden i närheten ich vägen via Seligenfeld, Hanau och in i centrum gick på autopilot. 
Klubben Eintracht har de senaste fem åren etablerat sig i toppen av Bundesliga, Europaspel skall spelas varje år, en cuptitel härom året och en därtill en cupfinal och semifinal i Europa League. Laget har formats efter att Fredi Bobic tog tag i sportchefsrollen, bollade med Niko Kovac, Adi Hütter och nu är det Glasner som skall styra laget. 
Lagets Silly Season präglades mycket av att se hur Filip Kostic skulle hanteras. Den svängiga, brokiga och egensinniga yttern har varit en stor spelare i klubben under några år, slog igenom i Bundesliga i VfB och gick via HSV till "Mainhattan". Han stannade dock och jag misstänker att det inte helt är det önskade läget hos företaget Kostic.Glasner har ställt om en hel del i laget och det tar tid att sätta nya spelare för det har varit omsättning. Främsta förlusten är naturligtvis André Silva och att ersätta honom är inte enkelt, men med Sam Lammers från Atalanta och argentinaren Borré har man försökt. Christoper Lenz från Union Berlin har gjort det bra på backen och danske Lindström har spelat til sig en plats på mittfältet. Även norske Hauge och kroaten Jakic har spelat en hel del, så omsättningen har varit stor.

Till matchen mot VfB så är Glasner frågande kring de spelare som flugit in från landskamper i Asien och Sydamerika, Borré från Argentina och japanerna Hasebe/Kamada kan vara tveksamma till start. 

Trapp - Durm, Ndicka, Hinteregger, C. Lenz - Sow, Jakic - Hauge, Kamada, Lindström - Lammers

VfB Stuttgart
Matarazzo har glatts över att flera av de skadade spelarna är tillbaka i spel. Orel Mangala och Nicolas Nartey är åter i full trim och de förstnämnde kommer nog att få speltid. Amerikanen har imponerats av Ömer Beyaz och Klimowicz på träningen och ser hur laget har haft en bra tid tillsammans under landslagsuppehållet. Inga nya skador rapporteras, men lite oro över att Wataro Endo är sliten efter landslagstrippen med Japan. VfB måste kliva in i matchen med bra intensitet och samtidigt ge laget en bra stabilitet centralt. Det är kul att se VfB spela fotboll. Fem mål i snitt per match är ett spännande facit, men öppna spjäll i försvaret kan straffa sig. 
Fortfarande en hel del skador dock: Silas Katompa Mvumpa, Ahamada, Kalajdzic,.Sankoh, Führich, Cissé..och Matarazzo menar att Marnousch- nyförvärvet från Wolfsburg kan få speltid direkt. 

F. Müller - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Massimo, Karazor - P. Förster, Klimowicz - Al Ghaddioui

Laget
F. Müller - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Massimo, Karazor - P. Förster, Klimowicz - Al Ghaddioui
 

Magnus Falk2021-09-12 09:06:02
Author

Fler artiklar om Stuttgart