2019-01-19 15:30

Hannover 96 - Werder Bremen

Inför Hannover 96 - Werder Bremen

Inför Hannover 96 - Werder Bremen

Nordderby modell mindre inleder Werder Bremens vårsäsong

Bundesligas uppehåll är över, och Werder Bremen inleder vårsäsongen med det närmsta man kommer ett Nordderby i en Bundesligasäsong utan HSV: Hannover 96 borta. Under uppehållet har ett träningsläger i Sydafrika genomförts, och ett antal förändringar i truppen har skett.

Reservmålvakten Jaroslav Drobny är såld till bottenlaget Fortuna Düsseldorf. Kvar som back up till den givne ettan Jirí Pavlenka är Stefanos Kapino, Michael Zetterer och Luca Plogmann.

Florian Kainz är har lämnat Bremen till förmån för FC Köln i 2. Bundesliga. Österrikaren har inte lyckats slå sig in i startelvan under hösten, men har inte heller varit särskilt långt in i frysboxen.

Den unge mittfältaren Romano Schmid, född 2000, har värvats från Red Bull Salzburg för omkring 1 miljon Euro. Av allt att döma ännu en av Baumanns långsiktiga investeringar.

Yuya Osako är iväg på Asiatiska mästerskapen och spelar inte matchen mot Hannover. Hans Japan vann samtliga gruppspelsmatcher och vann följaktligen sin grupp. Osako blev matchvinnare med två mål i öppningsmatchen mot Uzbekistan. Därefter har han inte fått någon speltid, märkligt nog. Japan spelar åttondelsfinal mot Saudiarabien den 21 januari.

Fin Bartels har börjat träna på gräs igen, om än med eget upplägg. Bartels drabbades av en hälseneruptur i december 2017 och har sakta men säkert jobbat sig tillbaka mot matchform. Om det blir någon speltid i vår återstår att se.


Hannover 96 - Werder Bremen
Lördag 19 januari, 15:30
HDI Arena, Hannover
Matchen sänds på Viaplay.

Ludvig Sandahl2019-01-19 11:07:56
Author

Fler artiklar om Werder Bremen