Inför Hoffenheim - VfB

Inför Hoffenheim - VfB

Derby-dags i Baden-Württemberg.
Återigen är det Baden mot Württemberg.
Återigen kommer "das Badnerlied" att skrålas ut från arenan i Sinsheim, då blåa Hoffenheim tar emot vita VfB Stuttgart

Två lag med krisstämpel på sig. VfB på en 16e plats. En halvknackig match mot FSV 05 Mainz och i stark behov av poäng. Hoffenheim har två segrar på elva matcher och fyra raka förluster. Senast 1-3 mot Union Berlin. André Breitenreiter som tränare för Hoffenheim manar till upprustning, till moral och att man skall ta matcherna på djupt och ärligt allvar. 

VfB Stuttgart fick 1-1 mot FSV 05 Mainz där Labbadia tyckte att laget fick ihop sin spelplan. Ett kompakt stående försvar, ett hårt arbetande mittfält och sylvassa kontringar. Jo, men nästan. Målet som Guirassy gjorde kom från en bra passning från Endo och gjorde susen. Fortfarande stora tveksamheter kring hur han tänker sig backspelet. Waldemar Anton, som normalt sett är central mittfältare eller mittback gick på högerbacken med två stycken utbildade högerbackar i Stenzel och Vagnoman på bänken. Nicolas Nartey- en central mittfältare- gick vänsterback- Känns inte som det kan hålla i längden. Borna Sosa är långsamt tillbaka i laget, men Hoffenheim kommer troligtvis för tidigt. Laget är förutom Zagadou utan skador och jag misstänker att Labbadia kör på den inslagna vägen. 

Müller-Anton, Ito, Mavropanos, Nartey-Karazor,Endo, Ahamada-Silas,Tomas-Guirassy

Breitenreiter menade inför matchen att det är dags att ta kontroll över situationen. "Det är slutsnackat. Det är dags att ta kontroll- från spelarna, laget och klubben". Fyra raka förluster är inget bra tecken och laget har fallit som en sten i tabellen. Inför matchen mot VfB saknas Ozan Kabak som fick sitt femte gula och han ansluter till Prömel och Bruun Larsen , som båda är skadade. Det kan finnas chans för Kevin Vogt, Geiger och Akpogouma, men det avgörs precis innan avspark 
Möjlig startelva. Man noterar lagets beskaffenhet och att det finns hög klass i detta Hoffenheim med Baumann, Vogt, Geiger, Angelino, Baumgartner,Kramaric och Bebou. Tuff match väntar. 

Baumann - Eduardo Quaresma, Vogt, Nsoki - Skov, Geiger, Angelino - Baumgartner, Kramaric - Bebou, Dabbur
 

Magnus Falk2023-01-23 18:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart