Inför Juventus - VfB

Inför Juventus - VfB

Det mest omskrivna om Juventus i helgen var att Douglas Luiz med flickvän Alisha Lehmann har blivit rånade på klockor och diamanter. Nu har ju inte jag smama klockfetisch som många har, men det brukar räcka med en klocka för att hålla koll på tiden. Det var i alla fall en massa skriverier om att många i denna del av Turin blir rånade eller det finns hot om det, just för att många av storspelarna bor där. Jag bläddrade igenom en hel hög med tidningar för att finna ut mer om Stuttgarts mptståndare i Champions League, men oftast var det bikinibilder på just Alisha Lehmann först och sedan klockor, diamanter. Douglas Luiz nämndes med en parentes. Det gäller ju att sälja lösnummer. 

VfB Stuttgart skall till Turin. Juventus- detta mäktiga lag; la Vecchia Signora - väntar för schwabens gossar, som skall resa sig efter förnedrande 0-4 mot FC Bayern. Resultatet var förnedrande, men spelet under första timmen var acceptabelt. Att man sedan rasar ihop efter 0-2, det hade till och med Hoeness svårt att förstå. Viktigt är dock att svara och visa att det finns en kraft i Schwaben och att man faktiskt har något i Champions League att göra. Trenden hos VfB är dock inte bra. Det känns andefattigt, lethargiskt och som att laget fortfarande håller på att hitta sina positioner. VfB Stuttgart brottas just nyu med sin egen Schopenhauer. Filosofen Schopenhauer, som levde på slutet av 1700-talet och början av 1800-talet menade att  det grundläggande i människolivet innehåller smärta, frustration, ilska, tristess och besvikelse. Om vi får framgång blir vi strax rastlösa och vill vidare. Möter vi motgång smärtar även det.Ungefär så har det varit för Hoeness och VfB. En lång inledande smärta vändes till en andraplats. När man sedan skall ösa på igen så tar det emot. Detta trots stora individuella framgångar i landslagen för Undav, Mittelstädt, Stiller, Leweling och Nübel, en bra start för Demirovic för VfB och matcher där man öser på och styr matcherna. 
VfB trampar dock vatten. Mycket i någon mån handlar om att man inte hittat några försvarsgeneraler som leder laget. Jeff Chabot kom från Köln och skall leda laget centralt, men han har ingen ledarpersonlighet som Mavropanos eller Anton. Daxo Zagadou gick sönder och man har varierat med Rouault och Chase. Det är tyvärr inget man bygger ett försvar kring. Senast testades Hendriks till vänster utan större succé. Här krävs en ordentlig skillnad mot Juventus. 
Hoeness vilade Millot och Mittelstädt mot FC Bayern, men räknar med att dessa spelar mot Juventus. Det är viktigt med bra täckning bakåt och en möjlighet att snabbt slå om på kontring. Chris Führich verkar vara skadad fortfarande, så laget ställer nog upp sig hyfsat självt. 
Nübel-Vagnoman,Chabot, Rouault,Mittelstädt-Karazor,Stiller-Leweling, Millot, Undav-Demirovic

Juventus?
Den gamla damen går som tåget i ligan. Thiago Motta har skapat en försvarskoloss. 8 matcher i Serie A. 4 vinster och 4 oavgjorda. Ett insläppt mål och man hänger på i toppen. Senast blev det 1-0 mot Lazio hemma. Självmål avgjorde i slutet av matchen. Juventus är jobbiga att möta. Motta spelar ett kompakt spel med små ytor. Längst fram finns Vlahovic, som alltid kan peta in en boll. Mot Lazio var det colombianen Juan Gila som stack ut tillsammans med fransmannen Kalulu. Men här finns också Douglas Luiz, holländaren Koopmeiners, lillebror Thuram, Locatelli och turken Yildiz. 
Juventus har två raka i Champions League och är storfavorit inför mötet mot VfB. 

Dags för VfB att lyfta sig igen och skaka av sig Schopenhauers mantel. 

Match i morgon. 

Magnus Falk2024-10-21 18:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart