Inför Mainz - Union Berlin

Inför Mainz - Union Berlin

Första införrapporten på alldeles för länge. Här är förutsättningarna inför lördagens bortamatch mot Mainz.

Så var det alltså dags. Dels dags att ”på riktigt” skaka liv i den alltför länge döda Union Berlin-redaktionen med en klassisk införrapport, dels dags för mig att första gången på 25 år i mitt 25-åriga liv skriva på Svenska Fans. En nästintill obefintlig händelse för er läsare måhända, en desto större grej för mig. Hur som haver, vem bryr sig om mig. Det är ju Union Berlin vi alla är intresserade av och fokus ligger nu på omgång nummer 20 av årets Bundesliga vilket innebär bortamatch på Opel Arena mot FSV Mainz 05.

Läget inför matchen
Vi börjar med Mainz som för tillfället inte direkt upplever några glansdagar där nere på 17:e plats i tabellen med blygsamma tio poäng. Sedan årsskiftet har man på sex matcher gått vinnande ur en, delat på poängen i en annan och förlorat resterande fyra. Senaste torsken åkte man på borta mot Stuttgart i förra omgången då vi även fick se Robin Quaison utgå skadad efter bara 26 minuters spel. Ett avbräck som i och för sig kanske inte känns särskilt tung för Die Nullfünfer. Svensken har nämligen inte lyckats peta in mer än två mål under säsongen trots generöst med speltid. På plussidan för Mainz måste dock nämnas att de poäng som faktiskt har plockats under inledningen av 2021 kommer från en vinst mot RB Leipzig och ett oavgjort resultat mot BVB Dortmund.

Vidare till vårt Union som med all säkerhet lever en ljusare vardag än morgondagens motståndare. Åtta poäng på de sex spelade matcherna sedan nyårsraketerna är förvisso inte något att skryta med, men visst är det fler än fyra. Dessutom kommer laget med någorlunda gott mod från en jämn tillställning mot mittenkonkurrenten Mönchengladbach där lagen broderligt tog varsin poäng med sig hem efter att mittbacken Knoche målat för Union och Plea senare gjorde detsamma för gästerna.

Sedan dess har man även förstärkt truppen med det 22-årige kroatiske stjärnskottet(?) Petar Musa som under deadline day anslöt på lån från storlaget Slavia Prag. Den U21-meriterade Musa stod under det senaste året noterad för elva mål på 35 matcher för Slavia och enligt sportchef Oliver Ruhnert har man genom lånet fyllt igen ett hål i anfallsposition och givits stabilitet framåt. Huruvida Petar Musa får spela mot Mainz eller ej låter jag vara osagt. Men hans facit från Slavia är den snåla målproduktionen till trots intressant och att han kan bidra till en fortsatt fin säsong för Union tar jag inte för otroligt.

Mot tre poäng
Det är två för dagen vitt skilda lag som möts, det är mitten mot botten. Union Berlin mot Mainz. Nu kör vi på mot tre poäng, håller tummarna för att övriga resultat går åt rätt håll och så blickar vid sedan mot Europa.

Prost und ein schönes Wochenende!

Ludvig Jorikson2021-02-05 19:30:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig