Red Bull Arena, 2022-04-23 15:30

RB Leipzig - Union Berlin

Inför Red Bull Leipzig vs Union Berlin

På lördag eftermiddag åker Union Berlin till Leipzig igen. Den här gången är det i ligan man möts och Union Berlin är revanschsugna efter det bittra uttåget ur cupen senast. Här är tränarens tankar och läget inför matchen.

Tränarens rankar

På presskonferensen inför matchen mot Red Bull Leipzig i ligan, så visste redan Urs Ficher vad han behövde säga. Han började med att säga att man redan fått uppleva hur det är att spela mot motståndaren och att en liknande prestation likt den i cupen är vad som krävs mot dem. Han sa också att man i denna match måste göra saker och ting lite bättre och vara mer effektiva, men han poängterade också att man börjar om på ny kula och det som hände då är inte nu.

Läget i truppen

Union Berlins trupp är helt skadefri. Spelarna som spelade hela matchen i onsdags i cupen har fått ta göra lite lättare träning och vila upp sig inför lördag eftermiddag. Timo Baumgartl är avstängd på grund av för många gula kort, så han är den enda som inte är tillgänglig. Andreas Luthe har tränat med laget fullt ut i veckan och är tillbaka i truppen. Den danske andremålvakten Frederik Rønnow har gjort det oerhört bra på sistone och har bara förlorat en gång av matcherna han har stått. Startelvan tas inte ut förrän sista träningen och det är ännu ovisst om vem som kommer stå mellan stolparna. Det lutar dock åt att det blir Frederik Rønnow igen. Annars lär det bli lite rotation i truppen också, för att inte slita ut spelarna för mycket. 

Man han har slickat färdigt såren och dammat av sig besvikelsen

Alla var naturligtvis inte nöjda med det senaste mötet lagen emellan. Union Berlin kämpade på tappert och tyvärr hade man i slutändan inte alla marginaler med sig. Nu har man sörjt tillräckligt och på lördag eftermiddag är man ute efter revansch, I ligan har man fortfarande mycket att spela då man jagar europlatser och har ambitionen att bäst sluta femma och sämst bli sjua. En garanterad Europaplats är vad man har siktet inställt på och så vill man också sabotera för Red Bull Leipzig. Union Berlins sju och ett halvt tusen fans var klart högljuddast i förra mötet. På lördag blir det tyvärr inte lika många på plats, men nog ändå två och ett halvt tusen som kommer visa sitt missnöjde mot motståndaren och vad de står för. Ifall man spelar som i förra matchen men med lite mer effektivitet och alerthet framför mål, så kommer man  lyckas med fler mål och en vinst som tar en högre upp i tabellen och sätter press på de andra.

Preliminära laguppställningar

Red Bull Leipzig: Gulacsi (c) - Simakan, Orban, Gvardiol - Henrichs, Laimer, Kampl, Angelino - Forsberg - Silva, Nkunku

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Heintz - Khedira - Trimmel, Haraguchi, Prömel (c), Gießelmann - Becker, Awoniyi

Avspark är 15:30 på Zentralstadion Red Bull Arena i Leipzig, Sachsen. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-04-23 01:33:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig